Бъдещата ваксина срещу коронавирус, която страната ни ще получи, ще

...
Бъдещата ваксина срещу коронавирус, която страната ни ще получи, ще
Коментари Харесай

Здравният министър: Бъдещата ваксина срещу COVID-19 ще е доброволна и безплатна

Бъдещата ваксина против ковид, която страната ни ще получи, ще бъде безвъзмездна и ще се слага единствено при предпочитание от жителите. Това сподели в Стара Загора министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Очакват се близо 2 млн. дози от имунизацията, когато тя бъде подготвена, съобщи БНР.

Когато и да е подготвена бъдещата ваксина за COVID-19, ще бъде изцяло безвъзмездна за всички искащи да си я слагат, заяви в Стара Загора министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов: "Тя ще бъде безвъзмездна за всички български жители, които пожелаят да си поставят тази ваксина. Българското държавно управление е направило сметка за уязвимите групи от хора, които са най-застрашени. Това са хората над 65-годишна възраст, хората които имат хронични болести, това са и всички чиновници на първа линия – тяхната цифра е малко над 2 млн. "

Проф. Ангелов добави, че счита за належащо медицинските факултети да стартират образователната година присъствено: "Защото медицина мъчно се учи отдалечено, мъчно се учи по електронен път, с цел да можем да създадем един доктор, който да бъде подготвен, квалифициран, той би трябвало да работи директно с пациентите си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР