Бадемите са истинско съкровище“ от хранителни вещества. Те са богати

...
Бадемите са истинско съкровище“ от хранителни вещества. Те са богати
Коментари Харесай

Защо е редно да накиснете бадемите във вода преди да ги ядете

Бадемите са същинско „ богатство “ от хранителни субстанции. Те са богати на витамини и минерали, а в по-малки количества и на здравословни мазнини. Но на първо място са доста вкусни! Преди обаче да се насладите на усета им, оставете ги накиснати във вода за една нощ.

Има няколко аргументи, заради които е добре да оставите бадемите във вода за една нощ – от усета до нарасналата хранителна стойност. Накиснатите бадеми са доста по-вкусни от сухите, което ще забележите, в случай че ги опитате, откакто са престояли единствено 20 минути във вода.

Основната причина да ги накиснете във вода е, че тя понижава количеството на полифенолите и киселините в черупката на бадема, което от своя страна може да понижи усвояването на някои хранителни субстанции.

Особено сензитивните хора могат даже да имат чревни проблеми заради поглъщането на огромни количества полифеноли (които с изключение на всичко друго се съдържат и в чая). По този метод тялото ще усвои по-добре всички хранителни субстанции и те ще бъдат по-усвоими от нормално.

Как да ги приготвите?

Можете да държите бадемите във вода за 20 минути или няколко часа, само че 24 часа е най-добре. Поставете почти 250 грама бадеми в стъклен буркан с похлупак и ги залейте с гореща вода. След 12 часа сменете водата и ги оставете в буркана за още 12 часа. Можете да съхранявате буркана в ледник.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР