Бадеми, сьомга, тъмен шоколад, червено вино - добре известно е,

...
Бадеми, сьомга, тъмен шоколад, червено вино - добре известно е,
Коментари Харесай

Пет продукта за здраво сърце, които досега бяха отричани

Бадеми, сьомга, мрачен шоколад, алено вино - добре знае се, че всички тези артикули са потребни за сърцето. Последните два, несъмнено, в умерени количества.

Но в случай че си мислите, че с това историята на " диетите за сърце " завършва, то вие грешите. Тъй като храненето с акцент върху сърдечно-съдовото здраве може да бъде доста по-вълнуващо и вкусно.

В този публикация са систематизирани най-новите проучвания за 5 непредвидени (и доста вкусни!) артикули, които, както се оказва също могат да поддържат работата на сърцето. Но, за които рядко приказват.

Бифтек

Червеното месо има неприятна известност в света на вярното хранене, само че в дребни количества това месо може да бъде освен безвредно, само че и много здравословно. Само тъй като продуктът е отличен източник на протеин, желязо, цинк, витамин В12 и някои други хранителни субстанции. И въпреки че някои от мазнините в месото са наситени, говеждото също по този начин е източник на мононенаситени мазнини - тази най-подходяжа за сърцето лой, която диетолозите ни поучават да получаваме от зехтина. Освен това, мононенаситените мазнини в говеждото месо са повече от наситените. И това също си заслужава да бъде отчитано.

Кафе

Въпреки публикуваното мнение, че кафето поврежда сърцето, изследванията демонстрират, че хората, които не могат да живеят без кофеин нито един ден нормално имат по-малък риск от сърдечни болести. Така беше потвърдено, че постоянната консумация на кафе понижава възпаленията в тялото, като в същото време усилва равнището на " положителния " холестерол. И макар че кофеинът може краткотрайно да усили сърдечната периодичност, то не провокира несиметричен сърдечен темп или аритмии. Освен това, кафето е богато на антиоксиданти, които могат да защитят сърцето.

Сланина

Невероятно? И въпреки всичко. Диетичните рекомендации за потреблението на избран тип масло от дълго време към този момент нени изненадван. Но настоящата рекомендация да се похапва сланине не на смешка ни изненадва. Репутацията на мазнините като артикул, който запушва артериите, апропо, от дълго време се слага под подозрение. Всъщност мазнините съдържат 33% по-малко наситени мазнини, два пъти повече здрави мононенаситени мазнини и три пъти повече омега-3, в сравнение с маслото. Хитринка от кулинарни: свинската мехлем пък е тайната на нежните и хрупкави печива без нездравословни трансмазнини.

Бира

Когато става въпрос за здравето на сърцето, непрестанно ни се споделя за изгодите от аленото вино. Но единствено виното ли е способно на това? И освен. Неотдавна учените откриха, че ежедневна доза жива бира във връзка с намаляването на рисковете е толкоз ефикасна, колкото и чаша мерло. Изследователите към момента не могат да кажат тъкмо какво изяснява това: може би наличието на полифеноли във виното и бирата, а може би и самият алкохол. Във всеки случай изследванията по тематиката към момента са в ход. Междувременно учените предизвестяват, че изгодите от алкохола за здравето са доста, доста противоречив въпрос. Така че, в случай че не желаете да го изоставяте изцяло, е безусловно належащо да съблюдавате умереността.

Картофи

Разочаровани сте надълбоко сте от обстоятелството, че няма диета, която да включва картофи? Ето я и положителната вест: проучванията демонстрират, че за един здрав човек увеличението на приема на калий може изцяло да компенсира негативните резултати на натрий върху сърцето. И макар че можем да получим калий от разнообразни пресни плодове, зеленчуци и млечни артикули, картофите са измежду най-хубавите източници. Освен това, едно изследване сподели, че дневната порция картофи може да намали кръвното налягане, като има позитивен резултат върху цялостното здраве. Ще се съгласите, че това звучи доста добре./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР