Бъчваров е завършил при нас с отличие. Всички колеги го

...
Бъчваров е завършил при нас с отличие. Всички колеги го
Коментари Харесай

В Академията на МВР вече има зала ”Петър Бъчваров”, който загина на границата

" Бъчваров е приключил при нас с отличие. Всички сътрудници го помнят като един доста съзнателен и изпълнителен стажант ", описа зам. -директорът на ЦСПП-Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи Снежина Митова.

 

Инициатива за залата пристигнала от някогашен сътрудник на Бъчваров, който в този момент е прокурор. Геройският дълг би трябвало да се помни, споделят от Академията на Министерство на вътрешните работи. Само през предходната година от центъра за подготовка са излезли 132 нови гранични служители на реда. Това е най-търсена специалност поради комплицираната обстановка на границата.

 

За Петър Бъчваров приказват и бъдещите гранични служители на реда. " Той е дал живота си в интерес на обществото, в интерес на родината си ", счита Марина Манева, стажант в ЦСПП-Пазарджик. Тя е на финалната права и я чакат наряди като граничен служител на реда на българо-гръцката вадичка.

 

" Идвам от граничен регион. Детската ми фантазия е да стана служител на реда. Няма значение дали си мъж или жена, значимото е по какъв начин се представяш на терен ", счита Марина.

" Винаги, когато посрещаме новите чиновници аз им споделям, че са си избрали най-благородната и най-неблагодарната специалност ", сподели Снежина Митова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР