Бъбреците ни са един от най-важните органи в тялото ни

...
Бъбреците ни са един от най-важните органи в тялото ни
Коментари Харесай

Всички обичаме тези 7 храни, но те съсипват бъбреците ни

Бъбреците ни са един от най-важните органи в тялото ни и затова е значимо да го поддържаме в положително здраве. Проблемът е, че постоянно без да осъзнаваме вредим на някой от органите си. Затова е значимо да знаем какво е въздействието на продуктите, които ядем, върху организма ни. Днес ще ви представим 7 храни, които всички ние обожаваме, само че които се отразяват прекомерно зле на бъбреците ни.

Няма потребност да ви споделяме какъв брой значима роля играят бъбреците за тялото ни – те извеждат непотребните отрови и течности от организма, поддържат уравновесено кръвно налягане и алкално-киселинно равновесие, предават от iwoman.bg. Ето за какво би трябвало да се грижите добре за тези дребни органи и да ги поддържате здрави. За страдание, има храни, които въпреки доста вкусни, могат да повлияят на естественото им действие, в случай че се ядат прекомерно постоянно или в огромни количества.

1. Авокадо
Въпреки че авокадото е известно и обичано поради другите си хранителни качества, прекомерната му консумация може да бъде рискова за бъбреците ви поради високите равнища на калий. Разбира се, все организъм се нуждае от този минерал, само че в случай че кръвта се насити могат да се появят мускулни конвулсии и неточен сърдечен пулс.

2. Месо
Животинските протеини се усвояват доста мъчно, което трансформира елиминирането на отпадните артикули в тежест за бъбреците. Диета, богата на скотски протеини като да вземем за пример известното „ кето “ хранене, може да докара и до развиване на камъни в бъбреците поради огромните количества пурини, които подтикват производството на пикочна киселина.

3. Сол
Здравословната диета би трябвало да включва най-много 2300мг натрий дневно, което е към една чаена лъжичка сол. Ако ядете прекалено много сол, бъбреците ви би трябвало да работят по-усилено, с цел да отстраняват непотребния натрий, тъй че не е изключено да започнете да задържате вода и да вдигате кръвното налягане.

4. Банани
Подобно на авокадото, бананите също имат доста високо равнище на калий. Здравият възрастен би трябвало да приема към 3500–4700 mg калий на ден, а един приблизително огромен банан съдържа малко над 500mg.

5. Млечни артикули
Твърде огромните количества мляко, сирене и кашкавал могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. И това е поради несъразмерното количество фосфор, съдържащо се в тези храни. Бъбреците ви няма да могат да отстранен спомагателния фосфор от кръвта и това може да докара до по-тънки и слаби кости с течение на времето.

6. Пълнозърнест самун
Пълнозърнестият самун е здравословен и засищащ, само че в случай че се яде в огромни количества може да навреди на бъбреците още повече. Причината отнново е високите количества фосфор и калий.

7. Портокали
Докато портокалите и портокаловият сок са с ниско наличие на калории и богати на витамин С, те също имат много високи равнища на калий. Един междинен портокал обезпечава 240 mg калий, а една чаша фреш от портокал може да съдържа към 470 mg. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР