Бабиш: ЕС се нуждае от промениЕвропейският съюз се нуждае от

...
Бабиш: ЕС се нуждае от промениЕвропейският съюз се нуждае от
Коментари Харесай

Бабиш: ЕС се нуждае от промени
Европейският съюз се нуждае от

Бабиш: Европейски Съюз се нуждае от промени
Европейският съюз се нуждае от промени. Това съобщи чешкият министър председател Андрей Бабиш в изявление за вестник „ Файненшъл таймс “.

„ Ключовото е Европейски Съюз да прави по-малко, само че с по-голяма успеваемост. Повече не са нужни никакви безсмислени разпоредби. Законодателството би трябвало да бъде по-умно и по-добро. Излишното контролиране убива нововъведенията и бизнеса “, сподели Бабиш, отбелязвайки, че той самият е „ проевропейски политик “ и се афишира срещу концепцията за провеждането на референдум за излизане на Чехия от Европейски Съюз.

Чешкият министър председател също по този начин отхвърли изказванието, че в Чехия, Унгария и Полша демокрацията е застрашена. „ Хората там свободно гласоподават и в случай че им внушават безпокойствие унгарските или полските политици, те ще ги сменят “, сподели Бабиш.

Той се разгласи срещу проектите за преразпределение на мигранти сред държавите-членки на Европейски Съюз. „ Не можем да приемем всички мигранти на планетата. Ако мигрантските лагери бъдат вътре в Европа, кой ще взема решение, къде да отидат тези хора? Кой ще им даде леговище “, попита политикът, повтаряйки своите предишни изказвания, че помощта би трябвало да постъпва в тези страни, откъдето в Европа потеглят мигрантските потоци. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР