Бабини илачиОблекчете симптома със студен компресГлавоболието може да се дължи

...
Бабини илачиОблекчете симптома със студен компресГлавоболието може да се дължи
Коментари Харесай

Домашни средства при главоболие

Бабини илачи
Облекчете признака със леден компрес

Главоболието може да се дължи на дехидратация, дълго стоене на слънце, високо кръвно налягане, разбиране в региона на врата и раменете, физически или прочувствен стрес, реакция към храни, добавки или медикаменти. То не е болест единствено по себе си (стига да не е мигрена), само че демонстрира, че някъде в тялото има проблем. Можете да си помогнете против този признак с някои домашни средства, най-простият от които е да поставите мокра студена забрадка или пакет лед, завит в плат, върху челото и слепоочията.

Чай от мента върху клепачите

Вземете две пакетчета ментов чай и ги потопете в гореща вода. След това легнете, затворете очи и поставете пакетчетата върху клепачите. Лежете по този начин десетина минути.

Гореща баня на краката

Потопете краката в гореща вода, в която може да капнете малко масло от мента или лавандула. Тя ще притегли кръвта в стъпалата и по този начин ще облекчи налягането в кръвоносните съдове.

Корен от джинджифил

Пригответе чай, като сварите на спокоен огън в затрупан съд три четвъртини корен от джинджифил в 2 чаши вода в продължение на 30 минути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР