Бабинден, един от големите народни женски празници в България, не

...
Бабинден, един от големите народни женски празници в България, не
Коментари Харесай

Бабинден: Празникът, който подчертава значимостта на родилната помощ и проблемите в сектора

Бабинден, един от огромните национални женски празници в България , не е просто ден за отбелязване на обичаи и признателност към акушерките и лекарите в областта на родилната помощ . Той е и мотив да се обсъдят и проучват съществени проблеми, с които се сблъсква българската здравна система, изключително в региона на акушерството и гинекологията .

Според данните, предоставени от Българската асоциация на експертите по здравни грижи /БАПЗГ/, страната ни изпитва забележителен дефицит на акушерки . Този дефицит е толкоз осезателен, че води до затваряне на акушеро-гинекологични отделения в някои лечебни заведения . Средната възраст на акушерките е 49 години, което демонстрира, че специалността се нуждае от подмладяване и нови фрагменти.

Акушерките играят основна роля в опазването на здравето , изключително при раждането и грижата за новородените. Недостигът на такива експерти освен че визира качеството на предоставените здравни грижи, само че също по този начин усилва натоварването и напрежението върху работещите в тази сфера.

Проблемът с дефицита на акушерки изисква неотложно внимание и дейности от страна на здравните управляващи. Необходимо е да се подхващат стъпки за привличане на нови фрагменти, възстановяване на изискванията на труд и образование , както и да се обезпечи подобаваща мотивация и поддръжка за експертите в тази област.

Бабинден е ден, който акцентира значимостта на акушерството и гинекологията в здравната система на България. Този ден ни припомня за неотложната потребност от усъвършенствания и вложения в тази сфера , с цел да се обезпечи качествена грижа за всички родилки и техните бебета.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР