БАБХ предотврати опасна зараза от птичи грип. Това е станало,

...
БАБХ предотврати опасна зараза от птичи грип. Това е станало,
Коментари Харесай

БАБХ предотврати опасна зараза, природозащитници търсят провокация

БАБХ предотврати рискова болест от птичи грип. Това е станало, откакто ведомството е иззело нелегално попаднали и превозени в страната птици, за които е имало подозрения, че може да имат съществено заболяване. Служителите без съмнение са работили по разпоредбите, защото заплахата е била огромна.
При сходна обстановка не е имало различен вид, с изключение на птиците да бъдат умъртвени по човечен метод. Експерти в региона пресмятат, че при възможна болест загубите за бизнеса биха били от порядъка на няколко десетки милиони лв.. На вниманието на експертите е стоял и фактът, че заболяването бързо се популяризира и може да порази доста наши птици. Наложително е било да се работи бързо, с цел да се спре опцията от възможна зараза, безапелационни са експертите.

Припомняме ви, че птицевъдния бизнес е измежду водещите браншове в България и за 2017 година е дал 3,2% от селскостопанската продукция, което съставлява 233,8 млн. лева Целият този огромен бранш на стопанската система е застрашен от разнообразни рецесии, водещи измежду които са епидемиите от птичи грип, единствено при последната от които загубите са родната стопанска система са за над 6 млн. лева Затова и специалистите на организацията разумно правят работата си, с цел да защитят страната и жителите.

Напълно неразбираема в тази обстановка е офанзивата на определящи себе си като еколози, които скочиха против дейностите на БАБХ. Без каквито и причини, откриха следващ мотив да си пишат актив, като се опълчват на дейностите на органите. Ветеринари обясниха пред Фрог, че държавното ведомство е работило в тази ситуация съгласно законите на страната, а така наречен Зелени търсят и минимален мотив, с цел да си пишат активи. Напомниха още, че това е методът те да се финансират. Именно този факт прави дейностите им прекомерно съмнителни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР