Бабезиозата, нова, потенциално смъртоносна болест, се разпространява от кърлежи и

...
Бабезиозата, нова, потенциално смъртоносна болест, се разпространява от кърлежи и
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за новата болест, пренасяна от кърлежи

Бабезиозата, нова, евентуално смъртоносна болест, се популяризира от кърлежи и специалистите предизвестяват, че може елементарно да бъде объркана с елементарна лятна простуда. Случаите на бабезиоза са " доста увеличени " в Североизточната част на Съединените щати и заболяването постоянно е безсимптомна или се демонстрира с леки признаци.
 Кърлежи, бълхи и по какъв начин да предпазим кучето си от тях, без да използваме химикали
Как да предпазим кучето си от кърлежи и бълхи без химикали

За ябълковия оцет и изгодите му

Пациентите, които са имунокомпрометирани или аспленични (далакът им е отстранен) са изложени на риск от по-тежки резултати. При някои пациенти могат да зародят тежки затруднения, в това число тромбоцитопения, бъбречна непълнота и синдром на изострен респираторен дистрес.

Добрата вест? Бабезиозата се лекува с лекарства, които са необятно налични като азитромицин и атовакуон, стига да се открие рано. И до момента в който лаймската болест се предава, откакто кърлежът е бил прикован в продължение на 24 часа, предаването на бабезиоза лишава повече време, нормално откакто кърлежът е прикован за 36-48 часа.

Появата на бабезиозата идва във време, когато Лаймската болест също е във напредък. И двете болести се популяризират от един и същи тип кърлеж: чернокракият кърлеж или както е по-известен, еленският кърлеж. Въпреки че лаймската болест също се демонстрира с някои от същите признаци като бабезиозата, като тресчица и главоболие, тя нормално провокира издайнически обрив вид " биче око " (Erythema migrans), който улеснява забелязването. С разпространяването на инфекцията обривът ще развие червен пръстен към него, сходен на цел или око. Този обрив се появява при до 80% от ухапванията от инфектирани кърлежи.
 Снимка 621053

Лаймската болест също може да има по-тежки последствия за като цяло здрави хора, в случай че не се лекува. Тя се популяризира в цялото тяло до ставите и до нервната система в мозъка. Докато бабезиозата няма същия модел на разпространяване.

Зимните температури под нулата постоянно оказват помощ за унищожаването на популацията от кърлежи, само че предходната зима беше мека в огромна част от Европа, включително и България, което значи, че може да има взрив на кърлежите, в случай че не се вземат в точния момент ограничения за навременно и регулярно напръскване.
 Кърлежите, методът им на живот и какво би трябвало да знаем, с цел да се предпазим от тях
Какво би трябвало да знаем за кърлежите

Опознай врага, с цел да го победиш

В тази връзка е добре да заобикаляме гористи, тревисти или блатисти региони. Препоръчва потреблението на спрей за инсекти и е добре да нямаме разголени елементи по тялото, когато сме в тревни площи. Кърлежите не могат да хапят това, което не могат да доближат, припомнят от People.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР