Баба в никакъв случай не значи, че обезателно трябва да

...
Баба в никакъв случай не значи, че обезателно трябва да
Коментари Харесай

Съвети към младите баби

Баба никога не значи, че обезателно би трябвало да си остаряла. Да си баба значи, че си съумяла да отгледаш детето си и да го превърнеш в стойностен човек, който е намерил своята обич и е основал от нея нов живот.
А и още нещо - актуалните баби изобщо не са сбръчкани и грохнали, в противен случай! И изобщо не е нужно непремонно да са възрастни - напълно действително е една жена да стане баба да вземем за пример на 42, в случай че е родила детето си на 20 да кажем, нали?
Ако и вие сте от младите баби и желаете да се справяте ослепително със отговорностите се, предоставяме ви няколко лесни съвета. Така елементарно ще станете супер баба, дори и в случай че тази наслада ви споходи ненадейно.
 Баба роди внучето си Баба роди внучето си
Жителка на щата Минесота стана майка на два пъти с разлика от няколко седмици, откакто една от дъщерите й бе износена от нейната майк...
- Помагайте на младите, само че умерено! Най-хубавото е, че да си баба, не значи да си майка. Разбира се, може да предложите помощта си, само че никога не се нагърбвайте напълно вие с развъждането на внучето си. Все отново то си има родители, които могат да се оправят с тази задача, също както и вие сте се справили с развъждането на вашето на времето.
- Не давайте мнение, в случай че не са ви поискали такова и недейте да критикувате. Не завъртайте личния си живот към бебето. Има толкоз доста забавни неща, които може да прави човек, когато децата му към този момент са огромни.
- Не спирайте да поддържате форма и изобщо не допускайте да се сбабичосате. Хранете се рационално, разхождайте се с децата и карайте колело с тях. Това оказва помощ да сте освен супер баба, само че и да останете супер жена.
- Време е да започнете да готвите, тъй като баба обезателно се свърза и с вкусна храна. Даже и готвенето да не е вашата пристрастеност, ролята ви на баба ви задължава да се научите да вършиме хубаво най-малко един кекс и някоя яхния. Посрещайте постоянно внуците си с нещо вкусно, приготвено вкъщи - по този начин ще им създадете мемоари за цялостен живот.
 Бабини поверия, които би трябвало да знаете Бабини поверия, които би трябвало да знаете
Народните вярвания, с които още бабите ни са привличали шанса в  живота си. Дори и да не вярвате в сходни неща е добре да ги зн...
- Не се впускайте в съревнование с другата баба на внучето си. Тя не е ваш зложелател, а, в противен случай - непосредствен сътрудник в новите условия. Не допускайте децата да ви съпоставят, също не си позволявайте да критикувате другата баба. Станете приятелки, в случай че желаете внуците ви да живеят в цялостен парадайс. Има единствено едно по-добро от това детето да има баба и това е да има две баби.
- Традиционните игри за развлечение на децата също ще паднат на вашите рамене. Децата се нуждаят и от естествени занимания, а освен от виртуални. Супер бабата би трябвало да подтиква тези игри, които младите родители евентуално ще забранят на детето си, да вземем за пример да си играе с вода, да изстрелва във всички направления топчета от хартия.
- Слушайте с обич внучето си, то не желае да го поучавате, нито да го критикувате – просто да го изслушате и да покажете, че се интересувате от мнението и проблемите му.
- Превърнете се в асистент на проблемите. Бабата може да бъде най-хубавият медиатор сред родителите и децата, като не е належащо да заема нечия страна. В никакъв случай обаче не предавайте доверието нито на едните, нито на другите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР