Баба Марта пристигна отдавна, щъркелите вече са тук, първа пролет

...
Баба Марта пристигна отдавна, щъркелите вече са тук, първа пролет
Коментари Харесай

Снежна приказка във Витоша! Сняг вали и в Родопите ВИДЕО+СНИМКИ

Баба Марта дойде от дълго време, щъркелите към този момент са тук, първа пролет наближава, само че снежинки хвърчат из родните планини.

Сняг вали в родопското село Стойките, област Смолян, както и в Гела, където красивите родопски поляни към този момент са побелели, оповестяват от Meteo Bulgaria.



Истинска снежна приказка има и във Витоша, където снегът продължава да натрупа красива бяла пелена - същинска наслада за скиорите. На хижа Алеко е цялостно с фенове на зимните завършения, радващи се на ситуацията.

А изобилен сняг продължава да вали в планината. Новата завивка там на височина 1700 метра е към 20-25 сантиметра, като в по-ниските елементи ( към 1400-1500 метра) достига  5-10 см.



Може единствено да се надяваме, че Баба Марта ще ни радва със сняг в планините, а не с градушка, каквато връхлетя доста региони на страната при започване на седмицата.

Но какво предвиждат метереолозите? През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. През нощта превалявания от дъжд ще има на малко места и ще са слаби. Над планините също ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Ще има нови валежи от сняг, на височина под 1300-1400 метра – от дъжд.

 По-съществени разкъсвания и понижения на облачността ще има над Югозападна България. През нощта вятърът в множеството региони краткотрайно ще стихне, а денем ще е слаб до сдържан от север-северозапад.



Обстановката в Гела/Meteo Bulgaria
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР