Баба, която се страхуваше от най-лошото, когато внучката й изчезна,

...
Баба, която се страхуваше от най-лошото, когато внучката й изчезна,
Коментари Харесай

Опасна игра: Момиченце изчезна от дома си заради ново предизвикателство във фейсбук

Баба, която се опасяваше от най-лошото, когато внучката й изчезна, търсеше къде ли не цяла нощ, пробвайки се да откри 11-годишното момиче. Лия Тейлър изчезна за повече от 24 часа, оставяйки фамилията й да се изтезава от безпокойствие. Те се тормозили, че може би тя е станала жертва на нова нелепа фикс идея във фейсбук, набрала известност във Англия, написа Daily Mail. Шокиращата игра кани децата да се скрият от родителите си допустимо най-дълго. Участниците в играта получават по-висок резултат всякога, когато се отбележат или качат фотография в обществените медии.

Лия била в колежа " Марвел " в източната част на град Хъл, само че преди баба й да я вземе от учебно заведение, момичето избягало. След другите й постове в обществените мрежи фамилията й излязло да я търси. На другия ден Лия била открита и изпратена в полицейско ръководство.



Момичето, което било намерено дружно с друга ученичка на 12 години, споделила доста малко, само че станало ясно, че повода е 48-часовото предизвикателство, което се популяризира към младежите във фейсбук.

Бабата на Лия, която има общо 19 внуци, счита, че внучка й е била подмамена от други да направи белята.

Решен да предотврати разпространяването на играта измежду младежите, бабата на Лия желае да предизвести родителите за играта, с цел да не се постанова да преминат през ужаса с изчезнало дете или внук.



" Ужасно е. Facebook би трябвало да постави завършек на това. Като за начало не трябва да разрешаваме на малолетните деца да се записват там. Децата виждат прекалено много неща онлайн за тяхната възраст. Нека не им разрешаваме да употребяват фейсбук, до момента в който не са навършили 16 години. Това е плашещо. Минавайки през целия този смут, за похлупак я виждаме във фейсбук. Много хора ми описаха за това предизвикателство. Аз съм старомодна, само че мисля за децата и просто желая да ги защитя ", споделя бабата.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР