Баба, която е оставила малолетното си внуче да краде от

...
Баба, която е оставила малолетното си внуче да краде от
Коментари Харесай

Глобиха с 1000 лева баба, оставила внучето си да краде в магазин

Баба, която е оставила малолетното си внуче да краде от магазин в ж.к. ”Меден рудник ”, е санкционирана с 1000 лв. от служител на реда от Бургас. Причината е, че не се е „ грижила за детето и е основала заплаха за неговото физическо и нравствено развиване ”.

Kражбата е осъществена на 8 май 2017 година в магазин „ Лидъл ” в ж.к. ”Меден рудник ”, написа Флагман.

Детето е под 12 години и е отмъкнало стока, извикана е полиция, както и неговата баба, като единствен аставник в България, и млади служител на реда от Четвърто РУП Бургас написал акт по Закона за протекция на детето. 

Наказателното разпореждане е невиждано. До този миг не е обществено известно да има санкционирани родители или настойници в Бургас по този параграф.

Бабата е обжалвала постановлението пред Районен съд Бургас. Магистратите са разгледали деликатно проблема и са отменили постановлението по две аргументи – не е трябвало актът да бъде издаван на бабата, а да се издирят родителите и сформира на тяхно име. Жената не е настойник на детето публично, а единствено го е гледала.

Другото нарушаване е, че полицията е трябвало да извести Дирекция Социално подкрепяне и Агенция за протекция на детето, които единствени имат пълномощия да издават постановления по този закон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР