BA Glass ще инвестира €60 млн. в завода си за

...
BA Glass ще инвестира €60 млн. в завода си за
Коментари Харесай

BA Glass инвестира €60 милиона в завода си в София и наема още 100 души

BA Glass ще влага €60 млн. в завода си за стъкло в София до 2022 година, оповестиха от компанията. Планира се средствата да бъдат вложени в нова пещ за стъклен амбалаж, като по този метод ще усъвършенства индустриалните процеси и ще усили продукцията. Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се инсталират върху покривите на оборудванията в България.

Отделно, BA Glass, която е измежду десетте най-големи компании у нас, ще наеме още 100 души в софийския си цех.

Компанията показва, че инвестицията е следващата стъпка от дълготрайния проект за развиване, разгласен през 2017 година, в границите на който общите вложения ще доближат €200 млн. и който цели рационализиране на индустриалните процеси и нарастване на качеството на стъклените произведения и удвояване на размера на продукцията. През 2019 година BA Glass модернизира пловдивския си цех с над €50 млн.

Двата завода станаха благосъстоятелност на португалската група точно през 2017 година, когато тя ги закупи от гръцката група Yioula.
 Снимка 536102
€8,5 млн. бяха раздадени на чиновниците

BA Glass, която се подрежда пета в света при производството на стъклен амбалаж, е раздала €8,5 млн. на екипите си в Европа, оповестиха още от компанията. От спомагателната финансова поддръжка се възползваха и 552 чиновници на компанията в България. " Причината за систематизиране на приходите на компанията за спомагателни заплати е обвързвана с положителните резултати, които постигнахме през 2020 година В тази година на непредсказуеми провокации чиновниците реагираха по незабравим метод, осигурявайки непрекъснатата и гъвкава активност на компанията, като съблюдаваха и ограниченията за сигурност ", изясни Хавиер Тениенте, изпълнителен шеф на компанията за Югоизточна Европа.

На Стария континент групата има 12 завода в 7 страни и има над 3,5 хиляди чиновници, 650 от които в България. Годишният ѝ оборот е над €950 млн., а този от двете български заводи — 1,8 милиарда лева

" Идеал Стандарт - Видима " нае 200 души през пандемията и влага още 11 милиона лв.

През предходната година българските фабрики се радват на нараснало търсене
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР