Б ушра Шах най-после сбъднала "детската си мечта" да направи

...
Б ушра Шах най-после сбъднала "детската си мечта" да направи
Коментари Харесай

Мюсюлманки отиват на хадж в Мека за първи път без придружител от мъжки пол

Б ушра Шах най-сетне сбъднала "детската си фантазия " да направи огромното мюсюлманско поклонение в Мека, с помощта на неотдавнашното решение на саудитските управляващи да разрешат на дамите да извършват този главен обред на исляма без компаньон от мъжки пол, Рания Санджар от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на хаджа публично позволи тази година на дамите, без значение от възрастта им ,

да правят огромното поклонение без "опекун " или "настойник ", с други думи без непосредствен член на фамилията им от мъжки пол, при изискване, че те отидат там като част от група.

"Това е като сбъдната фантазия. Моята детска фантазия беше да направя хадж " ,

сподели пред Агенция Франс Прес Бушра Шах, до момента в който събираше куфара си в къщата си в Джеда - огромен пристанищен град в Западна Саудитска Арабия, ситуиран покрай Мека. За тази майка от Пакистан да отиде на поклонение дружно с нейния брачен партньор и дете би било разпръскване, което би ѝ попречило да се "концентрира напълно върху обредите ".

Облечена в бяла тога, покриваща цялото ѝ тяло, като се изключи лицето, 35-годишната Бушра Шах е измежду 60-те хиляди живеещи в Саудитска Арабия хора, определени за хаджа, стеснен по брой участници за втора поредна година поради КОВИД-19.

In Mecca, women set off on hajj as 'guardian' rule cast aside
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР