Б ританският медиен регулатор оправда журналиста Пиърс Морган за коментари

...
Б ританският медиен регулатор оправда журналиста Пиърс Морган за коментари
Коментари Харесай

Пиърс Морган за Меган Маркъл: Ярко поражение за Принцеса Пинокио

Б ританският медиен регулатор оправда журналиста Пиърс Морган за мнения против Меган Маркъл, брачната половинка на принц Хари, поради които са постъпили повече от 50 000 недоволства на фенове, съобщи Асошиейтед прес.

Службата по връзките разгласи, че Морган не е нарушил етичния кодекс, когато споделя в предаването "Добро утро, Британия ", че не има вяра на думите на Меган в изявлението с Опра Уинфри, че е мислела за самоубийство, до момента в който се е мъчела да се приспособи към монархията.

"Това е ярка победа за свободното слово и блестящо проваляне за Принцеса Пинокио. Дали ще ме върнат на работа? ", написа в Twitter 56-годишният Морган след решението на регулатора.

Меган сподели пред Опра Уинфри, че кралски публични лица са пренебрегвали терзанията ѝ за психологичното ѝ здраве и че се е сблъскала с расистко отношение.

Пиърс Морган разяснява в предаването, че "не има вяра нито на една казана от нея дума " и "не би ѝ повярвал даже да прочете прогнозата за времето ".

Меган Маркъл подаде недоволство пред медийния регулатор и телевизия ITV, а Морган напусна предаването.

От Службата по връзките споделиха, че въпреки и коментарът на Морган да е можел да засегне фенове, регулаторът "взима поради свободата на словото ".

"Според нашите правила малките екрани могат да включват противоречиви отзиви като част от законен спор в полза на обществото ", съобщи регулаторът.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР