Б еларуски активист, живеещ в Украйна, е намерен мъртъв в

...
Б еларуски активист, живеещ в Украйна, е намерен мъртъв в
Коментари Харесай

Откриха мъртъв изчезналия в Киев беларуски активист Виталий Шишов

Б еларуски деятел, живеещ в Украйна , е открит мъртъв в парк в Киев , заяви украинската полиция, представена от Франс прес и Ройтерс.

Виталий Шишов ръководел основана в украинската столица неправителствена организация, помагаща на беларуси, избягали от гонения в страната си.

.- Vitaly Shishov, líder de la diáspora bielorrusa en Kiev, quien salió a correr esta mañana y desapareció. La policía rastreó su teléfono, K9 buscó en el bosque pero fue en vano. Sus amigos dicen que lo han seguido últimamente. Se ha informado a la SBU y la guardia de fronteras.
— Trametes Versicolor (@Royalmeraki)
В понеделник той е бил разгласен за липсващ от партньорката си, откакто не се прибрал от джогинг.

Силите на реда са почнали следствие за хипотетично ликвидиране. Те споделиха, че се ревизират всички версии, в това число ликвидиране, маскирано като самоубийство.

"Беларуският жител Виталий Шишов , липсващ в Киев , беше открит обесен в един от парковете на града, недалече от мястото, където живеел ", заяви в официално съобщение полицията.

The House in accused the Lukashenko regime of being behind the murder of
— Firstpost (@firstpost)
Украйна , Полша и Литва се трансфораха в убежища за беларуси по време на репресии на президента Александър Лукашенко след противоречиви избори предходната година, отбелязва Ройтерс.

Виталий Шишов оглавявал организацията " Беларуски дом в Украйна ", която съгласно уеб страницата си оказва помощ на беларуси да намират заслон, работа и достъп до правни съвещания.

Missing Belarus activist found dead in Ukraine park, after failing to return from jog
— BBC News (World) (@BBCWorld)
В понеделник организацията съобщи, че не може да се свърже с Шишов.

Беларуските управляващи дефинират антиправителствените протестиращи като нарушители или склонни към принуждение революционери, подкрепяни от Запада, а дейностите на правоохранителните органи - като съответни и нужни.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Между предприемачи: - Казват, че рейтингът на висшето обучение пада! - Така е! В моята компания с висше обучение са единствено чистачката и пазачът! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниБългария ще получи транш от 859 млн. специфични права на тиражВижте по какъв начин да си го приготвитеСделката се прави оценка на 900 милиона щатски долараПневматичните системи се оказват уязвими на хакерски атакиЧовек през днешния ден може да свърши доста повече неща за по-кратко времеТесличката евентуално е от времето на ранната каменно-медна епохаВижте къде са отглеждани за първи пътЧервените линии за „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” са ГЕРБ и ДПССегашните циркулиращи варианти и генетични линии не изискват нови ваксини„ Делта ” се държи „ неповторимо друго от предходните варианти на вируса ”Кристина Тимановская е получила филантропична виза от ПолшаНе стига, че месечните им заплати са безумно високи, само че и не е нужно да се бръкнат с 200 000 евро за топ осъществяването на електрическия e-tron GT. Получават го гратис по рекламен контракт сред „ Байерн Мюнхен ” и Audi.Той ще употребява и първия процесор на интернет гигантаПрез миналата седмица броят на новозаразените с COVID-19 е повишен със 107%Общо 29 беларуски публицисти са арестувани под стража, като или чакат правосъдно дело, или към този момент излежават присъда " Ще влезем, ще гласуваме срещу кабинета, тъй като каквото и да създадат, на следващия ден ще кажат, че сме съпричастни с разрухата на страната ", сподели БорисовОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР