Б еларус принуди самолет на "Райънеър", летящ от Гърция към

...
Б еларус принуди самолет на "Райънеър", летящ от Гърция към
Коментари Харесай

Беларус отвлече пътнически самолет заради опозиционер

Б еларус принуди аероплан на "Райънеър ", летящ от Гърция към Литва, да се приземи наложително в Минск, тъй като на борда пътуваше прочут опозиционер против режима на Лукашенко, оповестява Българска телеграфна агенция.

Европейският съюз съобщи през днешния ден, че на всички пасажери би трябвало незабавно да бъде разрешено да възобновят пътуването си.

Официалната причина за насилственото приземяване, оповестена от беларуските управляващи е информация, че на борда е имало взривно устройство. Такова обаче не е намерено.

"Всички пасажери би трябвало неотложно да могат да продължат пътуването до Вилнюс и сигурността им да бъде обезпечена ", написа в Туитър ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.



"Всеки извършител на интернационалните правила за въздушния превоз би трябвало да си понесе последствията ", добави тя.

Германия настоя за "незабавно пояснение " от Беларус, откакто беларуски изтребител прихвана самолета, на който пътуваше опозиционният деятел Роман Протасевич. Последният бе задържан на летището в Минск.

"Нуждаем се от неотложно пояснение от държавното управление на Беларус за пренасочването в рамките на Европейски Съюз на полет на Райънеър към Минск и хипотетичния арест на публицист ", написа в Туитър високопоставеният представител на немското външно министерство Мигел Бергер.



Франция осъди отклоняването на самолета и прикани за "твърд и обединен отговор " от 27-те страни членки на Европейски Съюз.

Полският министър председател Матеуш Моравецки осъди задържането на Протасевич. Той добави, че е изискал от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел на срещата на върха, планувана за на следващия ден да обсъдят разисквани незабавни наказания против Беларус.



Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис дефинира насилственото кацане на самолета в Беларус като "безпрецедентно и шокиращо " и изиска незабавното освобождение на всички пасажери.

Животът на 26-годишния блогър деятел Роман Протасевич, който бе в самолета и бе арестуван в Минск, в този момент е в заплаха, предизвестиха от опозицията в страната.

След траяло часове задържане по здрач самолетът на "Райънеър " излетя към Литва.



НАТО дефинира насилственото кацане в Минск като сериозен и рисков случай, който постанова интернационално следствие. Беларус би трябвало да подсигурява, че всички пасажери и членове на екипажа ще доближат безвредно до Вилнюс, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг.

Беларуският дипломат във Варшава беше извикан по неотложност във външното министерство и му беше предявено искане да бъде освободен Протасевич, както и други нелегално арестувани полски и беларуски деятели, съобщи Моравецки.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Данъчната работа на Англия не е приела данъчната декларация на мъж, дал отговор погрешно на един от въпросите. В отговор на въпроса: " Има ли някой на… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниАктьорът има и дългогодишна връзка с модела и актриса Диляна ПоповаТова беше цялостен парадокс, това е антимедицинскоВиденов е " архитектът на обединението " Ели Стоева има профил за даренияВижте 7 от присъщите неща, които английското кралско семейство извършва на рождени дниНад 12,5 кг. контрабандни златни украшения са открити и арестувани при две инспекции на рейс и лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " " Движение 21 " на Татяна Дончева остава в коалицията21 починали и осем ранени при стихия по време на планински ултрамаратон в КитайСледващият път, когато минете около щайга ябълки, не ги подминавайтеТой получи предложение от Петър Москов да влезе в политикатаПрезидентът Радев и неговото държавно управление да извадят обстоятелствата към подслушванията, в случай че има такива, прикани Росен ПлевнелиевДелото се гледаше при закрити вратаДневните температури още ще се повишатПонякога изборът на подарък за непосредствен човек (особено, в случай че става дума за другарка, родственик или дамата на сърцето ви) се оказва същинско предизвикателствоБроят на дейните случаи на болестта в България понижава до 25 876 и е най-ниският от 18 февруари Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР