азработваме пилотен проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК),

...
азработваме пилотен проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК),
Коментари Харесай

Пилотна програма ще подпомогне екскурзоводите

азработваме пилотен план по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК), с който да подпомогнем екскурзоводите. По европейския фонд ще бъдат заделени към 3 млн. лв., които целево ще бъдат ориентирани за финансови обезщетения за лицензирани екскурзоводи. По данни на Министерството на туризма това са към 1500 индивида. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред представителите на Асоциацията на екскурзоводите в България, Съюза на екскурзоводите в България и ЮСЕ „ В. Райкова “ – Бургас. В срещата взе участие и заместник-министърът на стопанската система Стамен Янев.

Предстои в идващите дни да бъдат конкретизирани методите за разпределяне на финансирането и критериите за присъединяване, осведоми още вицепремиерът. Тя добави още, че след разписване на всички условия и утвърждение на плана от ръководещия орган на ОПИК, цялостната информация ще бъде качена на формалната страница на министерството. Ще се работи оптимално бързи и чакаме в къси периоди да стартира реализацията на плана, увери министър Николова.

Вицепремиерът благодари за разбирането и бързата реакция на Министерството на стопанската система и Министерството на финансите, посредством което се осъществя и тази пилотна самодейност. Тя акцентира още веднъж за потребността от финансиране за екскурзоводите, освен тъй като бранш туризъм е най-засегнатия от пандемията породена от Коронавирус 19, a и защото те не попадат в обсега на част от ограниченията, които бяха въведени за поддръжка на бранша.

Представителите на сектора благодариха за положените старания, както и за съответната реакция в намиране на работещо решение на проблемите на екскурзоводите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР