Азиатско-тихоокеанският регион не трябва да се превръща в арена за

...
Азиатско-тихоокеанският регион не трябва да се превръща в арена за
Коментари Харесай

Си: Азиатско-тихоокеанският регион да не става арена за велики сили

Азиатско-тихоокеанският район не би трябвало да се трансформира в „ сцена за конкуренция сред велики сили “, сподели държавният и партиен водач на Китай Си Цзинпин по време на съществена тирада в четвъртък на среща на бизнеслидери в навечерието на Азиатско-тихоокеанската среща на върха в столицата на Тайланд Банкок, съобщи ДПА.

Си, явно намеквайки за Съединени американски щати, сподели, че районът не принадлежи на никого като „ заден двор “, съгласно речта, оповестена от формалната китайска осведомителна организация Синхуа.

Опит за водене на „ нова Студена война “ няма да бъде позволен, сподели Си.

Всеки опит да се нарушат или демонтират индустриалните вериги за доставки, изграждани в продължение на доста години в Азиатско-тихоокеанския район, ще докара икономическото съдействие до задънена улица. Само откритостта носи прогрес, добави той.

Китайският водач дойде в Банкок, където би трябвало да се организира срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС), откакто участва на срещата на върха на Г-20 на индонезийския остров Бали.

Японският министър председател Фумио Кишида дойде в Банкок късно в сряда, планирайки да се срещне с китайския водач за първи път от към три години.

Отношенията сред Китай и Япония са сложни заради териториалните разногласия и отношението на Япония към военното ѝ минало.

Наблюдателите чакат Кишида да изрази загрижеността на страната му по отношение на властовите упоритости на Китай в района.

В същото време обаче Кишида споделя, че желае " градивни и постоянни връзки " със прилежащата гигантска империя и да изследва опциите за съдействие. Това включва битката против изменението на климата.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР