Азербайджанските власти арестуваха няколко бивши сепаратистки лидери на Нагорни Карабах,

...
Азербайджанските власти арестуваха няколко бивши сепаратистки лидери на Нагорни Карабах,
Коментари Харесай

Азербайджан арестува няколко бивши висши сепаратистки лидери на Нагорни Карабах

Азербайджанските управляващи арестуваха няколко някогашни сепаратистки водачи на Нагорни Карабах, откакто си върнаха контрола над популации с арменци разколнически район през светкавична военна интервенция предишния месец

От Associated Press, 3 октомври 2023 година, 14:05 Бежанци. След шестседмична война през 2020 година Азербайджан си върна елементи от района в планините Южен Кавказ, дружно с близките територии, които арменските сили бяха завладяли по-рано.

Президентската канцелария на Азербайджан съобщи, че страната е показала проект за „ реинтеграция “ на етническите арменци в района, отбелязвайки, че „ равенството на правата и свободите, в това число сигурността, е обезпечено на всеки, без значение от неговата етническа, религиозна или езикова принадлежност. ”

Той сподели, че проектът планува възстановяване на инфраструктурата, с цел да се приведе в сходство с останалата част от страната и предлага освобождение от налози, дотации, нисколихвени заеми и други тласъци. В изказването се прибавя, че азербайджанските управляващи са провели три кръга договаряния с представители на етническото арменско население в района и ще продължат тези полемики.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР