Азербайджан ще развива зелената икономика, като я превърне в свой

...
Азербайджан ще развива зелената икономика, като я превърне в свой
Коментари Харесай

Зелената икономика е основен приоритет за Азербайджан

Азербайджан ще развива зелената стопанска система, като я трансформира в собствен приоритет. Това съобщи външният министър на страната Джейхун Байрамов на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи АП.

" Това направление е едно от петте предпочитани посоки за развиване на азербайджанската стопанска система, макар че нефтогазовият бранш към момента играе значима роля в развиването на страната ", сподели Байрамов.
 Азербайджан има подготвеност да доставя от октомври газ по новата връзка с Гърция
Азербайджан има подготвеност да доставя от октомври газ по новата връзка с Гърция

Двамата разговаряха за степента на комплектност на интерконектора с Гърция

Според него Азербайджан се е трансформирал в една от дребното страни в света, които развиват възобновима сила , защото е потвърден и благонадежден снабдител на други, по-традиционни запаси.

Той добавя, че петролната и газовата промишленост играе значима роля в стопанската система на страната. Въпреки това точно секторът, който не е обвързван с петрола, способства за увеличение на Брутният вътрешен продукт на Азербайджан. Факт е, че с помощта на растежа на непетролните браншове на стопанската система с 11%, Брутният вътрешен продукт на страната е повишен със 7,2% .
 Анкара: TANAP е алтернативата на
Анкара: TANAP е алтернативата на " Газпром "

Европейски Съюз е понижил на половина покупките си на съветски газ

На 22 септември министърът на енергетиката Парвиз Шахбазов съобщи, че Азербайджан е подготвен да усили доставките на газ за Европа с 40% през 2022 година Според него до края на тази година Баку ще усили размера на износа на горива за района от 8,2 на 11,5 милиарда кубически метра газ.

В началото на септември президентът на Азербайджан Илхам Алиев съобщи, че Баку ще удвои потенциала на Трансанадолския газопровод (TANAP), който се простира от Азербайджан през Грузия и Турция до гръцката граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР