Азербайджан ще бъде следващият домакин на срещата за климата на

...
Азербайджан ще бъде следващият домакин на срещата за климата на
Коментари Харесай

Азербайджан ще бъде домакин на срещата за климата през 2024 г.

Азербайджан ще бъде идващият хазаин на срещата за климата на Организация на обединените нации, удостовери министърът на екологията на страната. Държавите от Източна Европа единомислещо са се съгласили идващите диалози за бъдещето на планетата да се проведат в Баку, откакто България отдръпна кандидатурата си. 

Според европейски медии повода страната ни да се откаже е, че от Русия не желаят да поддържат нито една страна от Европейския съюз за семейството.Междувременно тазгодишната среща в Дубай продължава.

Днес еврокомисарят по дейностите, свързани с климата, прикани за по-ускорена работа по пътя към въглеродна индиферентност. 

" Трябва да понижим излъчванията с 43% в международен мащаб до 2030 година и да приведем задачите по отношение на температурата от 1,5 градуса по Целзий. Казах го по-рано тази седмица, само че в този момент ще го повторя - желая тази среща за климата да означи началото на края на изкопаемите горива. Това не са единствено думи. Това е, което науката изисква и нашите деца го заслужават ", сподели Вопке Хукстра, еврокомисар по дейностите, свързани с климата.

Изкопаемите горива обаче провокираха нови разногласия на форума в Дубай. Лидери от Германия, Испания и Франция реагираха остро, откакто ОПЕК прикани членовете си да не поддържат каквито и да било покупко-продажби, свързани с петрола. На павилиона на интернационалната организация деятели организираха флашмоб.

А по улиците стотици излязоха на митинг против изкопаемите горива и за климатична правдивост.

" Справедливият преход е една от тематичните области на СОР28, само че нашите водачи не приказват по какъв начин преходът към обективен и по-зелен свят ще се отрази на нашите общности ", твърди Джоан Кембабази, деятел от Уганда.

Проведе се и всеобщо шествие с апели за прекъсване на огъня в Газа. А поради пропалестинска проява се стигна и до анулация на събитие на израелска организация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР