Азербайджан и арменците в Нагорни Карабах очевидно са се договорили

...
Азербайджан и арменците в Нагорни Карабах очевидно са се договорили
Коментари Харесай

Нагорни Карабах: Азербайджан и Армения се договориха за хуманитарен коридор

Азербайджан и арменците в Нагорни Карабах явно са се договорили за основаването на филантропичен кулоар след краткотрайния боен спор в района, оповестява немското издание „ Шпигел “. 
„ Цивилните могат да изоставен Нагорни Карабах през коридора Лачин със личните си транспортни средства “, написа в обществената мрежа Туитър съветникът на президента на Азербайджан Илхам Алиев Хикмет Хаджиев.
Арменското управление в Нагорни Карабах удостовери това, написа организация Ройтерс. Все още обаче няма съответни гаранции за сигурността на хората в района. 
Хаджиев написа в изказването си, че военните от Нагорни Карабах ще бъдат „ свободни, в случай че смъкват оръжието си “.
Според кореспондент на организация Ройтерс, ескорт от няколко камиона, съпроводен от така наречен съветски миротворци, е на път за Нагорни Карабах от Корнидзор, Армения.
Регионът е част от територията на Азербайджан според интернационалното право, само че е обитаем най-вече с етнически арменци и преди този момент е бил следен от интернационално непризнатата „ Република Арцах “, разяснява „ Шпигел “.
От предишния декември достъпът до Нагорни Карабах през коридора Лачин е блокиран от Азербайджан. В резултат на това снабдяването и филантропичната обстановка в района се утежниха фрапантно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР