Азербайджан е готов да увеличи доставките на природен газ за

...
Азербайджан е готов да увеличи доставките на природен газ за
Коментари Харесай

Азербайджан изрази готовност да увеличи износа на природен газ

Азербайджан е подготвен да усили доставките на природен газ за прилежащите страни и да възнамерява доставки за Европа. Заявката е дадена от азербайджанския министър на енергетиката Парвиз Шахбазов, оповестява осведомителната организация trend.az.

Ако е належащо, сме подготвени да увеличим доставките за прилежащите страни, както направихме за Турция. За да се усилят доставките за Европа, е належащо обмисляне ", съобщи Шахбазов в границите на полемика за енергийната сигурност по време Международния дипломатически конгрес, който се организира в Анталия.

" Вече установихме разговор с Европейски Съюз и други заинтригувани страни, както и с Турция, и ще работим по него ", уточни Шахбазов.

По думите му Азербайджан разполага с задоволително газови ресурси, с цел да доставя Европа. Също по този начин възнамерява да разшири Южния газов кулоар.

" Ако съберем всички заинтригувани страни, ще вземем решение за разширение на Южния газов кулоар ", сподели още азербайджанският енергиен министър.

Азербайджан разполага с големи офшорни газови ресурси - 2.6 трлн. кубични метра проучени ресурси.

Този размер е задоволителен, с цел да осигурим природен газ на нашите сътрудници в Турция и Европа през идващите 100 години ", безапелационен бе Шахбазов.

Министърът твърди, че в средносрочен проект Трансанадолският газопровод (TANAP) може да бъде уголемен до 31 милиарда кубически метра годишно, а Трансадриатическият газопровод (TAP) - до 20 милиарда кубически метра годишно.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР