Аз вярвам, че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК

...
Аз вярвам, че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК
Коментари Харесай

Радев: 10 години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан и Саудитска арабия

Аз имам вяра, че макар тежкото завещание и заварените сделки, ЦИК и служебното държавно управление ще положат всички старания по този начин, че да се подсигурява машинният избор на идните избори. Това разяснява пред публицисти в Пловдив президентът Румен Радев.

„ Възвръщането на доверието в изборния развой е съществена задача както на ЦИК, по този начин и на служебното държавно управление. Вярвам, че тук ще се подхващат всички нужни стъпки, тъй че това доверие да се възвърне, да се направи по този начин, че да имаме почтени, транспарантни и свободни избори “, сподели още Румен Радев.

„ На политическите партии ще повторя да бъдат деликатни, да търсят обединяване към полезности и цели, да не бързат да се атакуват, тъй като ще се срещнат в Народното събрание по-късно. Ще бъдат изправени пред най-трудната и значима задача – да сформират държавно управление. България би трябвало да има държавно управление след идните избори ", добави той.

Президентът разяснява и глобите, наложени от Съединени американски щати. „ Това е казус за Европейски Съюз. Виждате, че 10 години сякаш вървяхме към европейско развиване, а се озовахме паралелно със Судан, Саудитска арабия. Служебното държавно управление е длъжно да предприеме ограничения, които да минимизират риска за държавните институции, за българските жители във финансово отношение”, сподели още Радев.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/315386136707997/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР