Аз вярвам, че политическият възел ще се разплете. Дали ще

...
Аз вярвам, че политическият възел ще се разплете. Дали ще
Коментари Харесай

Андрей Гюров: ИТН е затворена страница както за ПП, така и за българския избирател

" Аз имам вяра, че политическият възел ще се разплете. Дали ще бъде с този мандат, дали по някакъв различен метод, в последна сметка ние по тази причина сме влезнали в политиката - с цел да придвижим страната напред ", това съобщи пред " Дарик радио " ръководителят на парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Андрей Гюров.

Той бе безапелационен, че не би нарекъл вота на съмнение против Политическа партия и предлагането на нов министър председател „ поражение”.

„ Бих споделил, за жалост, един естествен процес на събитията предвид на обединението, в която бяхме, а тя беше една коалиция с двойно дъно. Имахме подозрения в самото начало, че ще бъде мъчно от позиция на адекватността и желанието за същинска смяна. Маските паднаха доста по-рано, в сравнение с чакахме. Това не беше проваляне, а опция. Възможност да пренастроим модела и да търсим по-устойчив път”, разяснява Гюров.

„ Купуване на депутати се употребява от хора, които са привикнали да работят с брокери, да купуват и продават бъдещето на България. Ние в никакъв случай не сме били в този бизнес и това, че нямаше подсигурени депутати демонстрира това, че ние не сме купували. За страдание това, което видяхме, е че в този парламент на този стадий няма повече от 117 депутата, на които можем да разчитаме да поддържат едно същинско реформаторско държавно управление с министър председател Асен Василев”, сподели още Анрей Гюров.

Според него е имало депутати, които ги е било боязън да преминат на страната на „ Продължаваме промяната”.

„ Имаше сериозен напън върху тези хора, който оказа своето влияние”, уточни Гюров.

Андрей Гюров изрази мнение, че с групировката „ Има подобен народ” страницата е затворена освен за „ Продължаваме промяната”, а и за българския гласоподавател.

„ Не виждам по какъв начин може да е друго, откакто минахме през провален от Има Такъв Народ парламент за по-висок резултат, който беше реализиран на идващите избори, само че и този парламент беше провален. Сега за следващ път Има Такъв Народ сподели, че не е конструкивен сътрудник, а е в тази коалиция с избрани ползи, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие”, съобщи Гюров.

Председателят на ПГ на Политическа партия беше безапелационен, че на този стадий със настоящия състав на партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи не може да се приказва за евроатлантическа коалиция, „ тъй като с цел да приказваме в действителност за подобен вид коалиране, тези две партии в действителност би трябвало да минат през едно чистилище”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР