Аз винаги съм бил привърженик да се готвим за най-лошото

...
Аз винаги съм бил привърженик да се готвим за най-лошото
Коментари Харесай

Главният прокурор смята, че Законопроектът за извънредното положение е прекалено демократичен

" Аз постоянно съм бил последовател да се готвим за най-лошото - в случай че не се случи, толкоз по-добре ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на разискването в правна комисия на плана за Закон за изключителните ограничения поради ковид. По думите му, тези оферти може и да са били настоящи през вчерашния ден, само че през днешния ден към този момент обстановката е напълно друга.
Според обвинител номер едно, обстановката се трансформира с часове и няма да ни се размине сюжет, който се случва в страни като Италия, Испания, Германия и Франция. Той изясни, че няма да разяснява да вземем за пример оферти като това да може да се приема текст за командировка в чужбина единствено с здравна застраховка.
Трябва да се вземат доста по-радикални ограничения, безапелационен беше Гешев. " Залогът не е стопанската система - какво е стопанската система без хората, за кой е тази стопанска система, в случай че не за хората ", акцентира той.
Трябва да се мине в режим на военно състояние, счита Гешев, който уточни, че огромна част от европейските страни за
Крайно налага се да се сложи под карантина град Банско , акцентира Иван Гешев. Но той уточни, че такива решения са в ръцете на законодателната и изпълнителната власт. " Сега е моментът да се разбере дали в България има държавници, или хора, които се занимават с дребни политически игрички ", настоя обвинител номер едно, който уточни, че може да се окаже, че няма кой да избира тези, които желаят да бъдат определени.
Адвокат Гигова обаче опонира, че прекъсване на бизнеса и стопанската система значи, че няма по какъв начин да се грижим за тези, чийто живот в този момент е най-застрашен от ковид. Тя съобщи, че не всеки може да работи от у дома. Иван Гешев обаче отвърна, че има още действия, които могат да бъдат спрени без основна опасност за стопанската система - да вземем за пример да има групови екскурзии. " Трябва да вземем тежки и сложни решения, от които зависи животът на българските жители ", съобщи основният прокурор.
Още: " Правна неначетеност по време на изключително състояние "
Още: БСК е срещу бизнесът да поема заплати и компенсации при банкрут или тъй като е спрян от страната
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР