Аз винаги казвам истината, заяви Бойко Борисов на въпрос за

...
Аз винаги казвам истината, заяви Бойко Борисов на въпрос за
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ пред журналисти в първия пленарен ден след ваканцията: Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков

Аз постоянно споделям истината, съобщи Бойко Борисов на въпрос за неофициалните договаряния за кабинет
Политическа партия мълчат, Лена написа във фейсбук

Експертът по сигурност Алексей Петров приживе е имал роля за съставянето на ротационния кабинет “Денков-Габриел ”, стана ясно от отговор на водача на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос на публицисти преди откриването на новата пленарна сесия на Народното събрание. “Алексей Петров беше непосредствен с бащата на Кирил Петков и той (Алексей Петров, б. р.), като всички нас, търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след тези пет следващи или какъв брой избори бяха, най-малко за значимата законодателна рамка да е реалност ”, съобщи Борисов, когато бе запитан имал ли е роля Алексей Петров при съставянето на държавно управление. При репортерска имитация, че водачът на ГЕРБ е първият политик, който удостоверява за такава роля на Петров, и за провеждани срещи с присъединяване на Алексей Петров и бащата на Кирил Петков, Борисов съобщи: “Аз постоянно споделям истината! Така че, срещи сме провеждали с него, той с тях (Кирил Петков и татко му, б. р.), назад, с цел да може някакво, даже нежно доверие да си имаме ”. На въпрос дали по време на неофициалните диалози за сформиране на постоянен кабинет на Алексей Петров му е обещаван пост в ДАНС, Борисов съобщи: “От мен по време на диалозите - не. Ако е имало нещо друго, това не е въпрос към мен ”.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков не се появи пред медиите, с цел да разяснява тематиката, само че очевидно нервиран ротационният министър председател Николай Денков сподели, че не се интересувал от тематиката и по тази причина не питал водача на ГЕРБ или съпредседателя на Политическа партия. “Аз нито от Борисов, нито от Кирил Петков съм чувал нещо за Алексей Петров, от никого не съм чувал за Алексей Петров. Действително, това, което ви споделям, е по този начин. Никога не съм имал среща с Алексей Петров, в никакъв случай не съм се чувал по телефона с него, нямам му телефонния номер, не съм взел участие в такива диалози ”, сподели Денков в коридорите пред публицисти. И заключи: “Управленската и законодателната стратегия, и съставът на министрите са пред очите ви! ”.

Приоритетите по законодателството и измененията в редица текстове, касаещи КПКОНПИ, Шенген и Еврозоната, както и Плана за възобновяване и резистентност обаче останаха на назад във времето в декларациите на политическите сили след изявлението на водача на ГЕРБ. “Борисов призна - ППДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли държавното управление. Времето удостовери нашите думи ”, съобщи по време на встъпителната си декларация от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Депутатите разясниха кулоарно и статуса на Лена Бориславова във фейсбук малко след изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившата началничка на кабинета на Кирил Петков по време на пресстоя му в Министерския съвет написа: “В опит да отклони вниманието от следствието на Турски поток и раздразнителен от георадара на Хемус, някой претопля и пренаписва истории с някогашните си правилни крими приятели! ”.

Пред медиите обаче Борисов не отклони вниманието от инспекциите на прокуратурата по газопровода, а направи просторен коментар: “Имам подозрения, че сегашният районен министър е бил в Москва и се е срещал с Бабаков. Това излезе ли в някое антикорупционно следствие? Във времето, когато натовските страни Турция и Гърция направиха всичко допустимо да изолират България от трасетата за транспорт на газ и желаеха и да минава единствено през тях, ние успяхме да се преборим и да създадем Балкански поток, който е 100% държавна благосъстоятелност ”.

Лидерът на ГЕРБ напомни и облагата на България от реализацията на стратегическия план за транспорт на газ: “В момента е печатница за пари и всяка година носи облаги от към 800 млн. лева, които влизат в джобовете на българите. Ако това е неприятно и в случай че би трябвало да се изяснявам за какво не е в Гърция или в Турция?! Аз не съм народен изменник и постоянно съм правил всичко в интерес на народа! ”.
“Труд news ” на 26 май 2023 година: Ротацията Денков-Габриел контрактувана в ресторант на Алексей Петров


Факсимиле от страниците на “Труд news ” от 26 май 2023 година.

Още на 26 май 2023 година, повече от 10 дни преди клетвата на ротационния кабинет,, че починалият към този момент специалист по тероризъм Алексей Петров е бил измежду значимите фактори да се състои бъдещото държавно управление “Денков-Габриел ”.
Пак тогава източници на медията ни потвърдиха, че бащата на Кирил Петков - Петко, е непосредствен от години с Алексей Петров по линия на спорта и карате тренировки, а депутати от Политическа партия описаха пред “Труд news ”, че се усещат много неловко поради присъединяване в диалози за кабинет на таткото на съпредседателя им. 

Още по-голяма беше изненадата измежду част от настоящето болшинство, когато се оказало, че и брачният партньор на Мария Габриел - Франсоа, също имал касателство към бъдещата “сглобка ”.

Вчера, когато в пленарна зала депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов непосредствено запита Николай Денков, дали ще вижда призрака на Алексей Петров като въплъщение на държавното управление Денков-Габриел, ротационният министър председател счете за належащо да каже: “Никога не съм знаел Алексей Петров да е взел участие в договаряния за сформиране на държавно управление. Такива информации излязоха след гибелта му в медиите ”. Веднага депутати припомниха, че убийството на Алексей Петров се случи на 16 август, а изявленията в медиите датират още от края на месец май. “Като се погледна заран в огледалото, виждам себе си и своята съвест. Всеки може да се среща с всеки ”, сподели още Николай Денков в отговор на въпроса на Гроздан Караджов.
Костадин Костадинов, Лидер на “Възраждане ”: Убийството на Алексей Петров е политическо


Убийството на Алексей Петров на процедура е политическо ликвидиране. След като в последна сметка Бойко Борисов сподели това, което и ние приказваме, откогато стана ясно, че е осъществено посягане против Алексей Петров, на процедура това ликвидиране няма по какъв начин да бъде класифицирано като престъпно действие. Защо Кирил Петков към момента не е арестуван за това да дава пояснения и показания за връзките на Алексей Петров с ръководещата групировка ППДБ?
Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ: Децата на велможите от Българска комунистическа партия се върнахте вкъщи си - в Партийния дом
Този парламент е нездравословен



Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов изнерви депутати от болшинството, министри и ротационните министър председатели с изявлението си от трибуната, че постройката на някогашния Партиен дом е цялостна още веднъж с някогашни комунисти и остава единствено да върнат демонтираната петолъчка.  Снимка: Пламен Стоименов

Това е срамен ден от най-новата българска история. Народното събрание стартира работа в централата на Българска комунистическа партия. Никой в тази страна не назовава тази постройка “Народно заседание ”. Всички я назовават “Партийния дом ”, тъй като тя е тъкмо това - Партийният дом на Българска комунистическа партия. Но аз ви разбирам - вие се върнахте вкъщи си. Тук вие, някогашните комунисти от ГЕРБ, както и вие от Политическа партия и Демократична България, деца на някогашните комунистически велможи на Българска комунистическа партия, както и вие от БСП-идеологическите наследници на Българска комунистическа партия, тук всички вие сте вкъщи си.

Всички дружно умерено може да върнете петолъчката на тази постройка, тъй като тя още веднъж е цялостна с комунисти. Това няма да я направи обаче Народно заседание. И когато народът още веднъж измете вашето ръководство, ние още веднъж ще върнем Народното събрание там, където му е мястото - в историческата постройка на Народното събрание. Днес е срамен ден и тъй като едно нездравословно национално заседание ще почне да работи.

Какво направихте до в този момент? Приехте един нефелен закон за домашното принуждение, който незабавно преработихте и направихте още по-нефелен. Е, най-малко формулирахте интимната си връзка със законово определение и когато Бойко Борисов или Делян Пеевски обършат един пестник на нежната си половинка Кирил Петков, той ще може да ги съди за домашно принуждение. Приехте едни ремонти в Наказателния кодекс и в този момент ще би трябвало отново незабавно да ги поправяте. Приехте един ужасяващ бюджет, макар мнението ви на личните ви финансови специалисти, вие одобрихте бюджета и дадохте парите на българите в ръцете на един недомислен финансов министър.

Финансов министър, който докара страната до ръба на финансова рецесия. Сега желаете да вършиме конституционни промени. Конституционни промени, подбудени от политическия ви боязън, а не от действителна потребност. Благодарение на политическата ви глупотевина, в случай че промените и националния празник, идващият 3-ти март ще бъде незабравим за вас. Убеден съм, че българският народ ще ви образува неизлечими мемоари. Ако извършите всички брутални пакости, които сте замислили, ви искам откровено приятна разходка по българските улици, когато след няколко месеца литър бензин стане над 3,50 лв., а токът, откакто премахнете отбраната на семействата - стане 3 пъти по-скъп.

Днес (вчера, б. р.) е срамен ден, срамен и тъй като вашата “сглобка ”, зачената в грях и лакомия, продължава да съществува. По-отвратително ръководство можеше да има единствено, в случай че след рухването на комунизма Българска комунистическа партия и Съюз на демократичните сили се бяха прегърнали. И главната виновност сега е на вас, от ГЕРБ. Вие от ГЕРБ, прелестно знаете, че ППДБ са безгранично алчни, безгранично аморални, безгранично нагли и което е най-лошото - безгранично некадърни. Вие им дадохте да си играят на ръководещи, освен това с живота и бъдещето на българските жители. И това ви прави по-алчни и по-неморални от тях. Този парламент е нездравословен и това държавно управление би трябвало да си върви.
Ново 20: Депутати умуват дали да не се местят в Българска академия на науките
Зала “Св. София ” се споделяше “Георги Кирков ”



В пленарната зала “Св. София ” медиите също са задоволително отдалечени от депутатите, а по коридорите на всички места има табели “Ограничен достъп ”. Асансьорите в постройката също не разрешават на лица без депутатски или служебни карти от администрацията да минават на всички етажи.  Снимка: Пламен Стоименов

Бившата зала “Георги Кирков ” на Партийния дом, която към този момент се споделя “Св. София ”, ще е мястото за пленарните съвещания на Народното събрание, само че преместването не хареса на част от депутатите от ППДБ, “Възраждане ” и Има Такъв Народ, признаха самите те пред “Труд news ”. Според представители на ръководещото болшинство, въпросът с работата на Народното събрание в някогашния Партиен дом към момента не е затворен и се търсят разновидности за други здания.

“Не е задоволително, би трябвало да намерим метод да не работим тук ”, сподели фаворит от болшинството преди началото на пленарния ден. Един от тях е до момента в който трае ремонтът на представителната постройка на Народното събрание, депутатите да се реалокират в прилежащата постройка на Българска академия на науките, а учените от другите институти да работят в някогашния Партиен дом. При едно от разискванията имало даже концепция, в случай че би трябвало страната да купи прилежащия хотел “Радисън ”, в този момент Интерконтинентал ”, само че народните представители да не се връщат в постройката на Българска комунистическа партия отпреди 1989 година.

Депутати признаха още, че медиите са много лимитирани от към пряк достъп до тях и напрактика народните представители и министрите могат въобще да не попадат на въпроси на кореспонденти, в случай че сами не пожелаят да дадат изказване. “Правим си неприятна услуга, хората така и така недолюбват политиците, а в този момент сме и като Българска комунистическа партия ”, споделиха пред “Труд news ” на излизане от постройката народни представители, които с изненада откриха, че зад стените на Партийния дом не влиза никакъв звук от прилежащите булеварди и даже от митинга на опечалени, чиито близки са починали при произшествия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР