Аз вече успях да се видя и с канцлера на

...
Аз вече успях да се видя и с канцлера на
Коментари Харесай

Денков от Брюксел: Трябва да приемат законите за КПКОНПИ и да започнат конституционните промени

„ Аз към този момент съумях да се видя и с канцлера на Австрия Нехамер, и с Марк Рюте. Разменихме по няколко думи и двамата споделиха - действайте по тематиките, по които сме разговаряли “, сподели министър председателят Николай Денков в Брюксел.

„ Трябва да си свършим домашната работа, да се одобряват законите за КПКОНПИ, би трябвало да стартира работата по конституционните промени, тъй като Нидерландия най-много се интересува от битката с корупцията. В същото време би трябвало да подсилим работата по границите като поканим специалисти и от двете страни, с цел да видят какво става на място “, изясни той.

„ Какво тъкмо ще може да прави служебното държавно управление на Рюте ще стане ясно при започване на септември. Те ще имат опция да работят и по тематиката, която нас ни интересува “, съобщи Денков.

Той отговори и на въпрос на bTV за парите за заплати. „ Бюджетът е импортиран в Народното събрание с 3% недостиг, тъй че има опция да се обсъдят разновидности. По закон би трябвало да остане дефицитът същият. Преразпределението на средствата ще е за сметка на нещо друго, има разпределени запаси, само че дано да оставим да си свършат работата “, акцентира Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР