Аз в цялата си кариера не помня да е имало

...
Аз в цялата си кариера не помня да е имало
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата не води войни, тя работи в интерес на българските граждани

„ Аз в цялата си кариера не помня да е имало сходен напън против магистрати. И желая да благодаря на сътрудниците, тъй като това е победа на справедливостта и победа в името на българските жители. Те демонстрираха, че все пак - макар тези политически офанзиви, те не престават да работят в полза на хората ", по този начин основният прокурор Иван Гешев разяснява в изявление за Трибюн.бг влязлата в действие присъда на Десислава Иванчева, която бе приведена в осъществяване в края на предходната седмица.

Главният прокурор уточни, че съответният случай е употребен от политици за добиване на политически дивиденти, за закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. „ Много хора се уплашиха, че българската прокуратура и службите за сигурност се задействаха в битката с корупцията. Притесниха се, че те може да са идващите ", добави Иван Гешев.

„ Прокуратурата не води войни, водят ги други институции. И ги водят не за забавните на българските жители, а за персонални и политически ползи и за егото на избрани министри. За страдание цената е растеж на престъпността. И в този момент никой няма да си признае. „ Разстреляхме " Специализираната прокуратура, да неточност е, тъй като има взрив на проведената престъпност, взрив на опиатите по улиците, взрив на мигрантския напън и така нататък ", безапелационен е основният прокурор.

„ В последните 30 години законите се одобряват от хора, които не схващат какви са действителните проблеми, които даже не са адвокати ", означи основният прокурор. " И резултатите са налице - намираме се в конституционна рецесия, с изключение на в политическа. Прокуратурата е една от последните постоянни институции в битката против престъпността, единствена бариера сред престъпността и българските жители, и това основава усещане за изключителната й интензивност, а ние не сме спирали да работим интензивно в нито един интервал ", добави Иван Гешев. Той уточни, че сега няма определена парламентарна квота на Висшия правосъден съвет (ВСС), работещ Инспекторат на Висш съдебен съвет - години след приключване на мандата, непопълнени са квоти в Конституционния съд.

Главният прокурор означи, че „ очевидно за част от политическата класа не е проблем икономическата обстановка, инфлацията, цените на стоките, идната зима, войната, която се води покрай българските граници. " Проблем им е единствено преодоляването на правораздаването и на прокуратурата в частност. Българските жители да си отговорят на въпроса какво стои зад този интерес - дали е господство на правото или възвръщане на тоталитарни способи и практики, които смятахме за забравени ", поучава той.

Път за решение на същинските проблеми е „ приемането на актуален Наказателен кодекс, промяна на наказателния развой, радикални промени за прекъсване на „ войната по пътищата " - нещо, за което прокуратурата настоятелно сигнализира и работи в последните повече години, включително посредством внасяне на експертни оферти в няколко следващи национални събрания ", уточни Иван Гешев. „ Защото това са действителни принадлежности и действителни модели за решение на проблемите и тук е работа на политиците да решат дали е по-важно да си служат с политически клишета и да реализират тяснопартийни, персонални или конюнктурни цели, или да се заемат с решение на проблеми, които водят до чувство за неналичието на правдивост. Ще настояваме магистратите да бъдат чути, хората да бъдат чути ", акцентира Иван Гешев.

„ Положението е много съществено и притеснително ", предизвестява основният прокурор. „ Затова прокуратурата стартира акция за по-тесен разговор с жителите. Всяка окръжна прокуратура ще се среща повече с хората, с цел да взема решение, в границите на своите законови пълномощия, доколкото може, техните проблеми. Защото българската прокуратура се бори за законността и за отбраната на техните права ", безапелационен е Иван Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР