Аз участвах в разговорите по уточняване на приоритетите, които трябва

...
Аз участвах в разговорите по уточняване на приоритетите, които трябва
Коментари Харесай

Гьоков: Участвах в преговорите. Борисов лъже, че сме договаряли правителство

„ Аз участвах в диалозите по уточняване на целите, които би трябвало да има един кабинет, който да ръководи България в този сложен миг. И не съм чувал в миналото да е говорено съответно за държавно управление и за персони. Ние в никакъв случай не сме били подготвени да вършим държавно управление, тъй че Борисов лъже. Сутрин приказва едно, на обяд друго, вечерта – трето. “ Така националният представител от “БСП за България “ Георги Гьоков разяснява изявлението на Бойко Борисов, че с първия мандат е било квалифицирано държавно управление.

В ефира на Bulgaria ON AIR социалистът обясни още една нечиста сделка – че Българска социалистическа партия се отказала от диалозите поради Гешев. „ Каква е зависимостта? Главният прокурор влезе в Българска социалистическа партия, с цел да се занимава с вътрешнопартийни каузи, ние сме му желали и оставката. Така че няма връзка сред дейностите на основния прокурор и Българска социалистическа партия “, безапелационен е той.

Според Гьоков дейностите сега на Гешев са извънредно закъснели. „ Той до момента покриваше Борисов и ГЕРБ и сега, в който по някаква причина се нарушиха положителните им връзки, започнаха да изплуват имена. Все отново би трябвало да оставим Гешев да си свърши работата, даже да го поощрим “, счита социалистът.

Депутатът от Българска социалистическа партия напомни за какво партията се отдръпна от договарянията с първия мандат: „ Видяхме, че целите на тези хора се разграничават от целите на българското общество. Говори се за правосъдна промяна, Шенген, еврозона, само че не и за беднотия, неравенства, инфлация. Аз още тогава споделих, че техните цели са намигане към “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “, а ние сме им аварийното колело. “

„ Тези хора схващат правосъдната промяна като елиминиране на Гешев, тъй като към този момент не им е комфортен. Аз се чудя на Христо Иванов, който към този момент един път сърба попарата на ГЕРБ през 2017 година, в този момент с какъв ум им се доверява? В какво ще се показва тази правосъдна промяна? “, попита Гьоков, като изясни, че към момента не е ясно и каква конституционна промяна желаят да вършат.

По думите на социалиста новото постоянно държавно управление твърди, че няма да пипа обществените заплащания, само че това значи, че ще ги замразят. И то във време на инфлация и хвърчащи цени. „ Това е едно държавно управление на подмяната, а не на смяната “, уточни той.

„ Нарекохме държавното управление Франкенщайн, тъй като това е организъм, събран от несъвместими елементи. Как едни хора, които арестуваха Борисов, щяха да разграждат неговия модел, в този момент ще ръководят дружно? Това е коалиция на имунитетите. Едните доста желаят държавното управление, тъй като се опасяват Борисов да не го отнесе за всеки неща, които е правил през 12-те години ръководство. Другите пък се опасяват от резултатите им, в случай че излязат на нови избори “, разяснява Георги Гьоков.

По думите му Българска социалистическа партия ще бъде съпротива на това държавно управление. „ Показахме го и с гласуването. За разлика от Движение за права и свободи, които не гласоподаваха, смъкнаха кворума и отстраниха опцията държавното управление да не мине, поради отцепници от двете партии. Затова казахме, че това е тройна коалиция “, разясни социалистът.

Гьоков дефинира държанието на Радев като неприемливо и недопустимо. „ Президентът на България е президент на всички българи. Аз разбирам възмущението му от подмолните диалози за сформиране на държавно управление, само че той ги сътвори тези хора. Те застанаха под неговия юрук, те откраднаха самодейността на Българска социалистическа партия за разграждане на модела “Борисов “, напомни той.

На финала социалистът съобщи: „ В цялата еврозона няма недостиг под 3%, единствено ние българите сме по-католици от папата. Такъв недостиг ще е за сметка на хората. Българска социалистическа партия постоянно сме казвали, че финансовата непоклатимост на страната е извънредно значима, само че в центъра на всички политики би трябвало да е индивидът “, заключи Георги Гьоков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР