Аз смятам за абсолютно недопустимо посегателството върху човешкото достойнство и

...
Аз смятам за абсолютно недопустимо посегателството върху човешкото достойнство и
Коментари Харесай

Диана Ковачева иска текст в НК за униженията и нечовешкото отношение

" Аз считам за безусловно неприемливо похищението върху човешкото достолепие и по тази причина предлагам нов текст в Наказателен кодекс. Много явен, който регламентира, криминализира точно такива случаи ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева.

" Призовах народните представители да дадат явен знак, че не толерират насилието Те го направиха. Но също по този начин им предложих доста явен текст, с който случаи като този от Стара Загора могат да бъдат третирани заслужено ", сподели омбудсманът Ковачева. 

" Предложих им текст, който се занимава със случаите със смачкване на човешкото достолепие, с изтезанията, с нечовешкото отношение, тъй като Наказателен кодекс не планува такива санкции. Те не са криминализирани. Въпросът с белезите, които не се виждат, остава отворен ", съобщи Ковачева. 

" На процедура, когато една жена е нарязана 21 пъти с макетно ножче, явно нападателят няма за цел да я убие, с изключение на по случайност може би, тъй като постоянно има подобен риск. Той има за цел да я накаже, да я дамгоса, да ѝ покаже кой е по-силният. И има за цел на процедура - да я унижи ", сподели още омбудсманът. 

" И сега в Наказателен кодекс остригването на косата е насила. Тоест има подобен текст.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР