Аз смятам, че от самото начало на кризата ние се

...
Аз смятам, че от самото начало на кризата ние се
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Справяме се добре с COVID-19, но правим крачка назад

„ Аз считам, че през цялото време на рецесията ние се оправяме рационално и добре с рецесията “. В това увери заместник-директорът на „ Пирогов “ проф. Николай Габровски в утринния блок на Българска национална телевизия.
По думите му факт е, че страната ни била една от страните с минимум жертви и напрактика би споделил, че сме нямали същинска първа вълна на ковид. Благодарение на медицинските експерти ние нямахме първа вълна и бяха избавени десетки хиляди живот, уточни проф. Габровски.
 Пирогов: Недопустимо е болничното заведение да се употребява за предизборни цели и пропаганда " Пирогов ": Недопустимо е болничното заведение да се употребява за предизборни цели и пропаганда
" УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” е обект от стратегическо значение за националната сигурност на страната, която се крепи на живота и...
Той посочи, че в този момент още веднъж вършим крачка обратно, тъй като всички индикатори демонстрират, че болестта се развива. Обществото се оправя отлично през целия интервал по един огромен разсъдък и самообладание, тъй като контролът на епидемията е в изолацията и имунизацията, акцентира проф. Габровски.
Той бе безапелационен, че нашият проблем се споделя COVID-19 и няма друго име, само че до тук се оправяме добре. Само преди 1 година ние не знаехме нищо за вируса и доста неща се научиха през миналата една година, подсети професорът и добави, че няма начертана карта, а лекарите се борят с нещо непознато, което изисква динамични ограничения.
Той посочи, че изолацията няма да помогне вирусът да изчезне, само че ще спомогне за ограничение броя на заболелите. Само имунизацията ще даде този общ имунитет, който да спре разпространяването на болестта, означи зам.-директорът на „ Пирогов “.
В „ Пирогов “ ситуацията с COVID-19 e много тежко. В момента в болничното заведение има над 450 пациенти с ковид, а над 55-56 индивида са в реанимационните отделения и съвсем всички са интубирани. В новите разновидности на вируса младите са неговата цел. От през днешния ден в „ Пирогов “, както в събота и неделя ще има имунизационни пунктове за имунизация с „ Астра Зенека “.
 Зелените коридори за имунизация против ковид в Пирогов, ВМА и Св. Анна отново затвориха Зелените коридори за имунизация против ковид в " Пирогов ", ВМА и " Св. Анна " отново затвориха
От през днешния ден, 2 март, в " Пирогов " ще се ваксинират единствено членовете на Секционни изборни комисии и всички, на които би трябвало да се сложи в...
Според проф. Габровски проблемите са свързани с дребния брой на ваксини, достигнали до България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР