Аз се спасих, бягайки и плувайки за друга държава. Но

...
Аз се спасих, бягайки и плувайки за друга държава. Но
Коментари Харесай

Катя Аврамова: Ако няма промяна, ще си караме на станозолол

Аз се спасих, бягайки и плувайки за друга страна. Но в случай че продължат по този начин, ще си караме на станозолол.

Това са единствено част от думите, с които една от най-успешните ни плувкини през последните години Екатерина Аврамова разяснява абсурда с трите позитивни допинг проби в националния ни отбор.

Преди седмица, след следствие на bTV стана ясно, че в пробите на националите Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов е намерено архаичното неразрешено вещество станозолол.

Първоначално от федерацията обявиха, че допускат, че момчетата са взели веществото без да пита. Контрата пристигна от упрекнатите, които застанаха пред камерите ни и описаха за практиките в националния отбор. Баблаков, Николов и Панайотов са безапелационни - приемали са единствено дадените им от треньора Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров хапчета. А те са им били предоставяни в пластмасови чашки, без листовки или кутии.

През 2014-а Аврамова реши да се състезава за Турция, откакто счупи неведнъж националните върхове на България. 29-годишната специалистка в гръбните дисциплини беше една от първите, които застанаха зад младите ни национали.

" Миналата седмица, когато излезе новината, бях извънредно разочарована от метода, по който федерацията стартира да обработва случая. След това, несъмнено, те се пробваха да трансформират тактиката. За жал – един път когато започнеш, е доста мъчно да промениш нещата. ", сподели Аврамова пред кореспондента на bTV във Варна Йордан Фотев.

" Случката ме накара да се върна в мъчителното минало. Ядосана бях, тъй като считам, че момчетата са почтени. Искрено се надявам да са. Вярвам, че са единствено тъй като знам какво се е случвало по време на лагерите, в които съм била част от националния тим. "

Пред камерата ни тя описа за своя допир с порочната процедура за даването на хапчета в пластмасови чашки. " Получавахме нашите възстановителни лекарства, добавки в чашки. Без имена. На случаен избор – влизаш в стаята, пиеш си чашката с витамините. В даден миг ни караха да ги пием пред доктора и треньора, с цел да са сигурни. Смятам, че нищо не се е трансформирало. "

Относно появилата се по-рано денем информация, че селекционерът Кристиян Минковски е желал по 30% комисионна от наградите на плувците, тя бе безапелационна: Не съм чула в нито един спорт да има сходно нещо. Разбирам, в случай че е вписано в договорите на състезателите вероятно персоналният треньор да получава нещо. "

" Главен селекционер на състезателите не може просто по този начин да изиска 30% от състезателите. Без никакви доводи, без да са подписали контракти и да е публично. ", добави още Аврамова.

" Искрено се надявам, че хората ще се разсънят и ще изискат смяна. Аз се спасих, бягайки и плувайки за друга страна. Не скърбя, тъй като, бъдейки тук, не считам, че щях да се приготвям за трето присъединяване на олимпийски игри. "

" С тези далавери и с тези " другари на другари " не става спорт. Ако по този начин продължат, ще си караме на станозолол. "

" Само смяната би върнала вярата на състезателите и родителите. Иначе спортът ни е изгубен ", сподели още Екатерина Аврамова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР