“Аз се надявам, че вашата страна прави всичко възможно, за

...
“Аз се надявам, че вашата страна прави всичко възможно, за
Коментари Харесай

Кулеба към Радев: Братски народи ли? Украинци и руснаци сигурно са като Каин и Авел...

“Аз се надявам, че вашата страна прави всичко допустимо, с цел да минимизира риска за живота на цивилните жители, на българското национално малцинство и още един път призоваваме тази безсмислена братоубийствена война сред два приятелски славянски народа да спре допустимо най-бързо и да търсим способи всички дружно, в границите на Европейски Съюз, по-бързо да възстановим Украйна “, сподели Радев в откриващото си слово.

Отговорът на Кулеба не закъсня.

“След като Русия атакува Украйна малко хора ще могат да си преобърнат езика и да нарекат съветския и украинския народ приятелски, в случай че нямаме поради Каин и Авел. Смятам, че украинците и българите имат доста повече учредения да се считат за приятелски нации, изключително с тази откровена поддръжка, която вие, господин президент и българското държавно управление ни оказва “, сподели украинският външен министър.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е на аудиенция у нас, която ще продължи три дни. Той продължава да упорства България да изпрати военна помощ на Украйна, с цел да може страната да се оправи с съветската инвазия. Офанзивата на Кремъл сега е в Донбас.

Кулеба е безапелационен - който не изпраща военна помощ на Украйна, оказва помощ на Русия. У нас обаче има разединение по тематиката, а властта не е взела решение. Днес в последна сметка двата плана - на ГЕРБ и Демократична България, бяха вкарани в дневния ред на комисията по външна политика. Какво ще се случи на съвещанието - следва да забележим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР