Аз се чувствам много по-силен в законодателната власт, защото имам

...
Аз се чувствам много по-силен в законодателната власт, защото имам
Коментари Харесай

Хората с потиснат имунитет - фабрика за мутирали вируси?

Аз се усещам доста по-силен в законодателната власт, тъй като имам дълготрайна визия какво би трябвало да се поправя в нашето опазване на здравето. Това съобщи пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев от Демократична България, чието име е измежду спряганите за предстоящ министър на опазването на здравето.

Той настоя за огромен фокус върху предварителната защита и върху детско и майчино опазване на здравето. Трябвало и да цифровизираме опазването на здравето си. Това по негови думи са неща, които не могат да станат от изпълнителната власт.

Според него надпартийният консенсус ще разреши хармонично насърчаване на опазването на здравето с по-добро качество на здравните услуги.

Относно завършилите експертни договаряния Симидчиев уточни, че консенсусът е бил по над 80% от дискутираните неща. Когато имаме толкоз доста неща за извършване, залитането в избрани популистки трендове не е градивно в дълготраен проект , предизвести той.

Относно, Симидчиев означи, че този вирус е по-заразен, което прави рисковете от него огромни. Не знаем дали той ще бъде сензитивен или не към имунизациите и към преболедувалите и не знаем дали и какъв брой тежко се кара това заболяване, разясни медикът.

Той акцентира, че би трябвало да създадем по този начин, че новият вид да не влезе масирано в страната.
 Без пресилени реакции поради Омикрон разновидността, приканва СЗО
Без пресилени реакции поради Омикрон разновидността, приканва СЗО

Африкански страни се санкционират незаслужено, счита шефът на организацията

" Ако това се случи и той е по-лош от предходните, ще имаме. Ако пък не е по-лош от предходните, пандемията може да се облекчи. Но при всички положения, в случай че би трябвало да вземаме решения все още, избираме да създадем неточност в посока на това да запазим повече човешки животи, тип застраховка ", изясни обстановката експертът.

По негови думи, в случай че в реалност имаме вирус, който е по-малко рисков и той измести в този момент съществуващия вирус, може да се окаже, че той в действителност оказва помощ пандемията да завърши по-бързо. Тоест съществува и разновидността той да е по-добър за човешката популация.

Симидчиев уточни, че честотата на разновидностите зависи от това какъв брой постоянно вирусът попада в гостоприемни субекти. По негови думи слабият имунитет разрешава на вируса да се приспособява посредством разновидности.
 Математик чака Омикрон у нас до две седмици
Математик чака Омикрон у нас до две седмици

Новият вид евентуално ще проникне със сънародниците ни, прибиращи се за празниците

По тази причина медикът съобщи, че, в случай че има " фабрика " за мутирали вируси, то това са хора, маса от огромната част от популацията, които са с подтиснат имунитет.

" Южна Африка е един от резервоарите на СПИН и там, в случай че се болести подобен човек с ковид, този вирус не трябва изличаван от имунитета и вирусът може да продължава да се приспособява и да мутира в един и същи организъм и, в случай че подобен човек болести различен - да имаме доста по-адаптиран и кадърен от еволюционна позиция вирус ", изясни той.

По негови думи Омикрон не е зародил скоро, а има дълго " родословие ". Той е имал задоволително време да възникне, просто в този момент е достигнал сериозната фаза да стане задоволително инфектиран.
 Хората с бустерна доза ваксина са 10 пъти по-защитени от тези с две
Хората с бустерна доза ваксина са 10 пъти по-защитени от тези с две

Проф. Мутафчийски утвърждава концепцията на Европейска комисия за 9 месеца годност на зеления сертификат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР