Аз считам, че прокуратурата е направила всичко възможно, за да

...
Аз считам, че прокуратурата е направила всичко възможно, за да
Коментари Харесай

Цацаров за оковаването на Иванчева: Няма арест, който да не е унизителен, просто бе спазен законът!

Аз смятам, че прокуратурата е направила всичко допустимо, с цел да извърши своите отговорности по закон. Аз смятам, че моите сътрудници си свършиха работата и изрично заставам зад тях. Това сподели пред Нова тв основният прокурор Сотир Цацаров във връзка ареста на районния кмет Десислава Иванчева, откакто през вчерашния ден в ексклузивно изявление за Блиц изтъкна, че арестите против корупцията не се харесват от грантово подвластни политици.
 

Той уточни, че би трябвало да се посочи какво се схваща под „ премината граница “. „ Не мисля, че е премината каквато и да е граница. Просто беше спазен законът. Немалка част от тези, които приказват за премината граница, са тези, които основават закона “, уточни Цацаров.
 
„ А че карцерът е позорен, спор за това няма. Ще ми позволите да изтъквам Никола Филчев - няма арест, който да не е позорен “, акцентира той.
 
Главният прокурор уточни още, че откакто е получил увещание, че позицията на министър Екатерина Захариева по отношение на ареста не е формалната позиция на държавното управление, „ разкол сред управляващите няма и не може да има “.
 
 
По отношение на рецензията и от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Цацаров съобщи: „ Ако тя счита, че процедурата води до нарушаване на човешките права, безусловно нейно право и опция е да предложи изменение в закона “.
 
„ Най-голямата лъжа бе това, че парите са върнати, т.е. че материалното доказателство не съществува. Но юристът работи за хонорар, това не е срамно, това не е неприятно “, изясни Цацаров и добави, че е обикновено отбраната на Иванчева да употребява такива похвати.

От през вчерашния ден консултациите за екстрадицията на петима български жители в Съединени американски щати към този момент са факт. В тях участваха представители на Министерство на правораздаването и на Върховната прокуратура и на Държавния департамент и прокуратурата във Флорида. Не са налице предпоставките за задържане, изясни Цацаров във връзка настояването на Съединени американски щати петима българи, работили в американска компания, да бъдат екстрадирани.
 
Очевидно е, че краткотрайното задържане като процедура ще бъде избегнато. Българската прокуратура няма да пристъпи към задържането на лицата. Ако американската страна предяви искане за екстрадиция, то би трябвало да бъде прегледано, изясни основният прокурор.
 
„ За мен предпоставките за екстрадиция не са налице. Това ще бъде поддържано от прокурорите, в случай че се стигне до съд “, съобщи той.

По отношение на футболното безчинство основният прокурор уточни, че страната би трябвало да употребява ресурса си, с цел да постави завършек на случаите на експанзия като този против ранените с бомбичка служители на реда. По думите му, случилото се е не просто срамно – изисква се твърда интервенция на страната. Той се разгласи за присъди, които действително да вкарват причинителите в пандиза. 

Цацаров съобщи, че ще бъдат въведени промени в Закона, регламентиращ наказванията за футболното безчинство, както и организацията на футболните срещи. „ Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица и да води до сходни ексцесии ”, разяснява той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР