Аз създадох Facebook, аз съм отговорен за това, което се

...
Аз създадох Facebook, аз съм отговорен за това, което се
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Аз съм виновен за скандала

„ Аз сътворих Фейсбук, аз съм виновен за това, което се случва. Това беше огромна неточност и това беше моя неточност, за която скърбя и се оправдавам ”, съобщи основателят на международната обществена мрежа Марк Зукърбърг по време на чуването пред американския Сенат.

Той се изправи пред сенаторите, с цел да изясни по какъв начин компанията ще реагира на абсурда с приключването на данни към „ Кеймбридж аналитика ”. „ Днес е явно, че не сме създали задоволително, с цел да предотвратим злоупотребата. Не сме подхванали задоволително ограничения и това беше огромна неточност ”, разяснява Зукърбърг.

В началото на чуването, той прочете своето изказване, което е дълго седем страници пред американския Сенат. В него Зукърбърг показва, че компанията е била известена за злоупотребата с персонални данни още през 2015 година, когато компанията не разрешава и изтрива приложението, което краде информацията.

„ Миналият месец разбрахме от „ Гардиън ”, „ Ню Йорк Таймс ” и „ Канал 4 ”, че „ Кеймбридж Аналитика ” може и да не са изтрили персоналните данни, с които разполагат, както ни бяха уведомили. От там ни увериха, че са ги изтрили и се съгласиха да създадем одит на компанията с екип, нает от нас ”, показва Зукърбърг. Относно обвиняванията за съветска интервенция в американските избори, още веднъж през обществената мрежа, Зукърбърг разяснява, че компанията е реагирала „ прекомерно постепенно ” на съветската интервенция.

Според данните на компанията по време на изборите е допустимо към 126 млн. души да са били „ изложени ” на подвеждаща и манипулативна информация, публикувана във Фейсбук от Агенцията за интернет проучвания. Това е компания, която е свързвана с съветска агитация и разпространяване на подправени вести.

„ Мой приоритет постоянно е било да свързвам хората и да изградя едно общество. Създадох Фейсбук, когато бях в колежа. Извървях дълъг път оттогава. Сега служим на повече от 2 милиарда души по целия свят, всеки ден. Дълбоко имам вяра в това, което вършим. Съзнавам, че това, за което приказваме през днешния ден, не е предизвикателство единствено за Фейсбук, а за цялото ни общество ”, разяснява още Зукърбърг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР