Аз съм за проста и красива данъчна система с единна

...
Аз съм за проста и красива данъчна система с единна
Коментари Харесай

Николай Василев: Големи компании няма да са толкова щастливи да инвестират в България, колкото преди

Аз съм за елементарна и красива данъчна система с единна ставка на Данък добавена стойност - 20%. Против съм изключения за обособените сектори. Международният туризъм е единственото изключение, което поддържам. Това сподели нощес в изявление за " Денят онлайн " Николай Василев - някогашен вицепремиер и министър на стопанската система.

" Всякакви ту напред, ту обратно, скапват простотата и хубостта на данъчната ни система. Големи компании няма да са толкоз щастливи да влагат в България, колкото преди. Когато компанииите заплащат по-висок налог, печелят по-малко и са по-малко подтиквани да вършат бизнес в България ", добави той.

Василев уточни, че е позитивно впечатлен, че държавното управление приказва за вложения. " От повече от 10, може би 15 години за пръв път слушам някой най-малко да спомене думата " вложения ". Чужди вложения съвсем няма въобще след 2009 година Правилният метод за нарастване на приходите е повече бизнес вложения, стимулиране на износа, по-добро обучение, нововъведения, входящ туризъм ", разяснява икономистът.

По мотив рекордния бюджет, обособен за просвета, той разяснява: " Това са трошички. Много сме положителни в упражнението " харчене ".

Василев насочи рецензия към това, че държавната администрация продължава да се усилва, а популацията да понижава. Според него, това изрично би трябвало да бъде променено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР