Аз съм в това правителство с ясна номинация от кого

...
Аз съм в това правителство с ясна номинация от кого
Коментари Харесай

Николов остава партийно верен, но енергетиката била по-важна от политиката -

" Аз съм в това държавно управление с ясна номинация от кого и с доверие от кого (...). Аз нямам проблем с диалозите и с това, което се цели да се реализира (...). В крайна сметка, енергетиката е доста оттатък политическия интерес. "

Това съобщи пред публицисти енергийният министър в оставка Александър Николов след чуването му в Народното събрание във връзка възможното му оставане в кабинета на Асен Василев. Той отхвърли с него да е воден подобен диалог.

Александър Николов беше излъчен от " ИТН " в обединението, които след това оповестиха, че изтеглят министрите си и напущат обединението, което докара и до сполучливия избор на съмнение против кабинета на Кирил Петков.

Николов удостовери, че изпълнителният шеф на " Булгаргаз "  Людмил Йоцов е изискал нарастване на цената на природния газ с 32% със задна дата, само че следва решение на КЕВР.

Министърът повтори, че има риск за доставките освен за България, само че и за цяла Европа поради нетърговското държание на " Газпром ". Той добави, че рискът може да бъде преодолян, в случай че се обезпечат оптимално доста различни източници на газ.

Той отговори и на обвиняването на ГЕРБ-СДС, че контрактуваният за 30 $ за мегаватчас азерски газ се купува за 100 евро:

" Отношението на ГЕРБ по отношение на цени, покупки и продажби е доста оттатък това, което се случва действително ".

" Хората следва да са спокойни... опитите да се работи със страховете на хората са, меко казано, странни ", каза той и добави, че се създава проект за различните доставки на синьо гориво.

Относно настояването на Българска социалистическа партия за обновяване на доставките на съветски газ, т.е. за заплащането им в рубли, той препотвърди, че България съблюдава контракта си и сега се водят договаряния за продължение на доставките, само че при двустранно съблюдаване на клаузите. Сега в контракта ни не се планува заплащане в съветска валута - изискване, сложено едностранно от съветската компания, която употребява отхвърли на България, с цел да спре доставките.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР