Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще

...
Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще
Коментари Харесай

Борисов: Ще имаме модерен ресор с три пъти по-голямо финансиране от сегашния

" Аз съм уверен, че ще имаме сектор, който хем ще ни хареса, хем ще е съвременен и ще е заслужен за България. И с най-малко 3 пъти по-голямо финансиране от настоящия. " Така министър председателят Бойко Борисов разяснява за първи път появилата се неофициална информация, че България ще получи сектор " Образование и просвета " в новата Европейска комисия. Това стана по време на откриването на осъвременената образователна база на Национална спортна академия " Васил Левски ".

Информацията за разпределението на ресорите изтече в събота и беше оповестена като неофициална. В неделя стана ясно, че към момента няма решение и следва систематизиране на ресорите на еврокомисарите.

Миналият месец основаният в Брюксел уебсайт " Политико " разгласи, че България желае сектор " Земеделие " в новата Еврокомисия. Борисов назова това " измислица " и разгласи, че желаеме " по-модерни ресори - киберсигурност, ИТ технологии ".

В понеделник той повтори " модерния сектор ", без към този момент да загатва киберсигурността.

" За ресори е неверно да се приказва, тъй като все някоя страна ще отреагира. Аз съм уверен, че ще имаме сектор, който хем ще ни хареса, хем ще е съвременен и ще е заслужен за България. И с най-малко 3 пъти по-голямо финансиране от настоящия. Това е, което мога да кажа към днешна дата. Уважението към ръководителя на комисията (Урсула фон дер Лайен - б.р.) и молбата ѝ тогава беше такава - за това и не дадохме да се задават въпроси, аз обясних, не знам за какво не престават да го разясняват. Но това е реалност - те помолиха до момента в който не се образува комисията да не се разяснява. Когато се образува цялото държавно управление с ресорите, ще излезем и ще го разясняваме ", сподели Бойко Борисов пред публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР