Аз съм роден в семейство на нацист“ – това каза

...
Аз съм роден в семейство на нацист“ – това каза
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер: Баща ми беше нацист, част от система на омраза и лъжи

„ Аз съм роден в семейство на нацист “ – това сподели някогашният губернатор на Калифорния и международна кино звезда Арнолд Шварценегер в изявление за Си Ен Ен. Той неведнъж е изтъквал фамилната си история като образец против антисемитизма и омразата.

Хората с власт в Кремъл започнаха тази война. Това не е война на руснаците, добави той

„ Баща ми, както милиони други мъже, беше всмукан от системата с неистини и машинация. Но видяхме до каква степен води това “, споделя Шварценегер в извънредното изявление.

Арнолд Шварценегер на посещаване в Аушвиц Снимка: Getty Images

„ От първо лице съм виждал какъв брой са съкрушени тези мъже, какъв брой беше сломен той. Престъпленията, които са извършени… Милиони хора трябваше да умрат и най-после отново изгубиха “, разяснява артистът.

Той прикани да се разбираме и по този начин да продължим напред.

„ Любовта е доста по-силна от омразата “, споделя Шварценегер.

Арнолд Шварценегер на посещаване в Аушвиц Снимка: Getty Images

Актьорът е роден в Австрия през 1947 година и през 1968 година фамилията му емигрира в Съединените щати. В изявление през март месец Шварценегер още веднъж загатва татко си Густав.

„ Това е лесният път на омразата. Изберете живот със мощ и се борете с войната против вас самите “, сподели тогава артистът, призовавайки за понижаване на речта на омразата.

Коментарите на Шварценегер са във връзка възходящите равнища на антисемитизъм и закононарушения от ненавист на територията на Съединените щати. Според държавен отчет антисемитските произшествия в страната са в най-високите си равнища откогато се води статистиката.

Арнолд Шварценегер на посещаване в Аушвиц Снимка: Getty Images

„ Виждаме доста ясно, че колкото по-либерално действаме по отношение на обществени въпроси, толкоз повече другата страна се ядосва. Това усилва омразата изцяло. Има толкоз доста хора, които са гневни, и то освен бели против чернокожи или против евреите, а по принцип “, споделя Шварценегер в изявлението.

   View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn)

Коментари и против Тръмп

На въпрос по какъв начин приема поръчката на някогашния американски президент, че ще кандидатира за втори мандат, Шварценегер разяснява, че изобщо не е обезпокоен.

„ Да си една от опциите за партията за президентската позиция и да ги оставиш да копаят тази дупка все по-дълбоко, ще направи успеха на демократите още по-лесна. Много тъжно е да гледаме това. Можеха да изберат някой нов гений, ново лице – мъдро, интелигентно, човек, който може да поведе тази страна по пътя на републиканците “, разяснява артистът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР