Аз съм роден със свърхспособности. Това, че са ми предписали

...
Аз съм роден със свърхспособности. Това, че са ми предписали
Коментари Харесай

Обвинен в закана за убийство към деца: Имам свръхспособности, щяха да ме убият

" Аз съм роден със свърхспособности. Това, че са ми предписали хапчета, не значи, че съм с психологични отклонения. " Това сподели пред окръжния съд в Благоевград Шабан Меймиш от гоцеделчевското с. Лъжница. Той е упрекнат в закана с ликвидиране към деца и учителки от детската градина в селото. В профила си във фейсбук за десетина дни, до момента в който е бил в Украйна, той е пуснал над 40 видеоклипа. Отправя непрестанно закани с ликвидиране по отношение на директорката на детското заведение, нейното семейство, деца и преподавател в детска градина. Освен отправените от мъжа закани за разпра по отношение на двамата възрастни, той декларира, че " ще стреля с оръжие по децата и личния състав, ще трансформира детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата към детската градина ". Шабан в елементи и с нападателен звук изяснява по какъв начин ще извърши убийствата. Директорката Невсе Кайнар подаде тъжба в полицията. Родителите бяха изплашени да пускат децата си в градината. На връщане от Украйна на 5 ноември той е задържан.

Прокуратурата постанови да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза в период до 22 ноември.

" Мен щяха да ме убият и по тази причина във видеоклиповете желаех отбрана. Нарочно ги заплаших да не посегнат на фамилията ми. Не съм обидил властта, а единствено хората, които желаеха да ме убият ", сподели още пред съда 27-годишният мъж.

От показанията на околните му е открито, че той е имал притеснителни промени в психическото си положение, заради което са били взети ограничения, свързани с лекуването му. Посещавал е трима психиатри, като от време на време положението му се подобрявало. Последният път е бил при психиатър през август 2019 година, след което не е отишъл на надзорен обзор. Агресивното му държание обаче води до извода, че лекуването му не е било извършено съгласно лекарските наставления, обясниха от прокуратурата.

Тричленен правосъден състав, под председателството на арбитър Красимир Аршинков приел доводите на прокуратурата за заплахата Шабан да се укрие, с цел да избегне наказателно гонене или пък да извърши ново закононарушение. Мъжът постоянно пътувал отвън страната, където работел по няколко месеца. Заради това съдът го остави за непрекъснато в ареста.

След като бъде подготвена психиатричната експертиза, ще се реши дали той може да носи наказателна отговорност или досъдебното произвеждане ще бъде прекъснато и дали ще бъде настанен за наложително лекуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР