Аз съм правил 2 пъти коалиции с нелесни партньори -

...
Аз съм правил 2 пъти коалиции с нелесни партньори -
Коментари Харесай

Борисов: Рецептата за управленска коалиция е всички лидери да са министри

Аз съм правил 2 пъти обединения с нелесни сътрудници - Република България и ПФ, където бяха 3-4 празненство. Рецептата за управническа коалиция е всички водачи да са министри. Иначе " ние ще си седим по централите, ще пратим специалисти " - това е най-лесният метод да се измъкнеш при рецесия. Това съобщи водачът на ГЕРБ на закриването на предизборната акция в Пловдив.
" Вижте Слави Трифонов - като се уплаши, си дръпна министрите и държавното управление падна, Ако Слави бе министър. нямаше по този начин да стане, а и те нямаше по този начин да вършат против него. Не знам по Европа водачите на партии и обединения да не са директно ангажирани с ръководството. И Валери Симеонов не искаше да става, аз споделих - всички вътре ", обоснова се някогашният министър председател. Ние сме подготвени да работим за постоянна страна. И най-хубавото служебно държавно управление не може да даде стабилитет, счита той.

Еврозоната е първата значима тематика, втората - обществените финанси да влязат в границите, в които би трябвало, съобщи той.И още веднъж предизвести, че харченето с заеми прави идващите генерации подвластни.
" Или те, или ние " е нещото, което минимум искам. И зад " те " и зад " ние " седят български жители. Ако ние продължим и на трети да си приказваме за ние, те, той, тя, нищо положително не ни чака. Тук всички са били министри, депутати, експертизата е добра ", съобщи Борисов.  " Те " и " ние " не съществува за мен, съединението прави силата. Направиха доста бели, да, заслужават да бъдат влачени. Аз съм бил по казарми, моят живот е бил тежък, само че това, което направиха със Севда пред децата... ", възмути се той от противозаконния арест на пиарката на ГЕРБ пред фамилията й. " С това те потвърдиха, че законът не ги интересува, т.е всеки идващ министър може да им направи това. Но не е вярно. Затова не желая да проявявате реваншизъм ", обърна се към своите водачът на ГЕРБ. Според него задачата на появяването на Кирил Петков в студиото на БТВ е била " да стане пердах, да се омаскари всичко ". " Ми аз ще пратя депутата Тачев, Младен Маринов. Ние пращаме Деница, Делян - кротки хора, които да дадат на българите нашите тези - туризъм, енергетика, строителство ", посочи Борисов.
Той благодари на десетте дами водачи на листи на ГЕРБ и на Делян Добрев и Тома Биков, че " във всички спешни моменти отиваха на така наречен лидерски дебари без водач ". Благодарност имаше и за Томислав Дончев и всички от екипа, изготвил управническата стратегия на ГЕРБ, " да имаме нещо съответно и като документ да служи за бъдещи диалози ".

" Искат да се случи каквото се случи със Съюз на демократичните сили, партията, която ни извади от комунизма, по тази причина е чест Съюз на демократичните сили да са с нас. Винаги сме имали памет. Народ, който няма памет, партия която няма памет, не я чака нищо положително - те ни извлякоха от комунизма. Сега пробват с нас същото - пенсионираха им водача, направиха интригата сред първия-втория, разцепиха я на няколко партии и.. Добре, че пристигна ГЕРБ, дружно с сътрудниците от Съюз на демократичните сили ще продължим и отсега нататък, в случай че и те желаят ", акцентира водачът на ГЕРБ.
Борисов е удовлетворен, че настоящето служебно държавно управление " не играеше по този начин блестящо за нашите съперници както през предходните избори ". " Не забравяйте, че Бойко Рашков го назначи президентът Радев с ясна цел да ни изчегърта. Мисля, че и той видя какъв брой мъчно е да се ръководи, а и видя, че не всичко, което са му говорили е истина ", добави той.
Като значими и сложни за решение тематики Борисов уточни обстановката с мигрантите и " парите на страната, които ги няма ". Може ли да си визиите по мое време да въведа бедствено състояние - имаше нула мигранти, безапелационен бе някогашният министър председател. И напомни хвалби от Европейски Съюз за оправянето с мигрантската рецесия, както и отпуснатите от Европа пари. Според него, в случай че са правилни изказванията на съперниците му, че ГЕРБ са крали по 8-10 млдр. годишно, за две години бюджетът би трябвало да е " на 16 милиарда плюс, а те са минус 15 милиарда надолу ". В енергетиката е не по-малък безпорядък, там имаме решение за бензина, нататък със съседите ще намерим и за газа, добави Борисов.
Борисов се обърна и към пловдивчани като увери, че ще извърши обещанието си за околовръстно. " Обещали сме 2 стадиона. Пловдив ще има край за Суперкупа като си достроим стадиона. Говорил съм с който би трябвало ", ангажира се той.
ГЕРБ избраха да закрият предизборната си акция от Пловдив. След закриване в Пловдив постоянно сме се поздравявали с победа, съобщи локалният координатор на партията и екскмет на града Иван Тотев. В града са всички водачи на партийните листи, както и претендентите за депутати и доста симпатизанти.
" Трябва да поставим оптимални старания да се представим добре. В неделя би трябвало да сме деликатни, защото имаме раздразнителен съперник, а от детското му държание може да се чака всичко ", съобщи още Тотев. И прикани членовете на секционни комисии да бъдат деликатни поради неточните политически съперници.
Делян Добрев чака " Промяната " да останат четвърта политическа мощ и нищо да не зависи от тях в нашия политически живот. Готови сме да им купим еднопосочни билети и да отиват там, откъдето пристигнаха ", закани се някогашният енергиен министър. Той напомни, че в Хасково лидер на Политическа партия Асен Василев, който се крие повече от месец от спор с него. " Дебне като ме няма и обикаля където ме няма, да не се засечем инцидентно, остава да го привикам на очна ставка, с цел да се забележим ", пошегува се той.

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР