Аз съм първият човек, който започна да говори за ограда

...
Аз съм първият човек, който започна да говори за ограда
Коментари Харесай

Каракачанов: Разочарован съм, че БСП не ми иска оставката. Уважавам Йончева, но в Турция щеше да е с белезници

Аз съм първият човек, който стартира да приказва за ограда по границата. Разочарован съм, че Българска социалистическа партия са поискали оставката единствено на сътрудника Валери Симеонов и на Валентин Радев. Трябаше да изискат и моята. Аз съм този, който преди 2 година и половина изиска границата да се охранява по специфичен метод.

Това съобщи министър-председателят по публичния ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов. " Уважавам доста Елена Йончева, работили сме по доста планове дружно. Но желая да я запитвам - дали в Съединени американски щати щяха да й разрешат да снима по този начин границата? Ами в случай че беше отишла да я фотография от страната на Турция? Директно щяха да й сложат белезниците ", разяснява той.

" В Българска социалистическа партия следва конгрес и тече една хубава предконгресна акция за сближение на електората. Да, пробив в системата – има. Корупция – има. Трафик на хора – има. За целия този скандал да искаш оставката на двама министри е комичен мотив ", добави той.

Относно радикалния ислям Каракачанов сподели: " Законът, който бе признат `98 или `99 година, бе прекомерно демократичен и отвори опцията за непознато вмешателство. Не е обикновено непознати страни да финансират нехарактерния ислям. Това ще се спре със закон. Ние през вчерашния ден коментирахме, какво ще реши Народно събрание е различен въпрос, че би трябвало да се ограничи правото непознати страни, лица и жители да финансират вероизповеданията в България и да вземат участие в техните управления. Има районни мюфтийства, ръководени от непознати лица, само че има и християнски такива, така наречен секти ".

" Когато вие завършите инженерство или нещо друго, би трябвало да си легализирате дипломата у нас. Същевременно това е проблем при мюсюлманите. Хора, приключили в частни ислямски университети и учили 7, 8 или 9 година, идват у нас и биват назначавани за имами, без да си легализират дипломата. Последните години за имами се назначават единствено хора, приключили в чужбина ", добави министърът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР