Аз съм обикновен човек склонен към грешки, както всеки друг

...
Аз съм обикновен човек склонен към грешки, както всеки друг
Коментари Харесай

Как изглежда свободата след 3 часа в затвора

" Аз съм елементарен човек податлив към неточности, както всеки различен смъртен. В същото време признавам, че имам смирението да изповядам грешките си и да преразгледам постъпките си. "

Махтма Ганди

Свободата. Понятие от всекидневната тирада, само че рядко от всекидневната процедура. Свободата е абстракция. Свободата, в действителност е персонална, въобразена визия. Свободата е привилегия на малко на брой. Свободата постоянно е функционалност на личния ни обичай и мироглед.

Можем да продължим още дълго с разсъждения за това пояние. Има едни хора обаче, които назовават себе си " ние, лишените от независимост ". Те съществуват с телата си в строго лимитираното пространство на пандиза. В случая на сегашния роман - Централния софийски затвор. Неприветливо място, с огради, с тягостни пространства без прозорци, с бодлива тел, с угнетените лица на лишените от независимост.

Актуалното издание на подкста " Trendy " на Dir.bg разисква срещата на журналиста Даниел Ненчев и световноизвестния аниматор Теодор Ушев със пандизчии. Заради тяхната среща, в пандиза още веднъж е отворена залата за културни събития. Какви са изводите от тази среща.

Чуйте в аудиото!



Даниел и Теодор прожектират пред пандизчии кино лентата номиниран за Оскар " Сляпата Вайша " и показват книгата " ".

Темата за свободата попада в подтекста на настоящо проучване за свободата, полезностите и целите, които обществата в Европа би трябвало да следват. Две трети от интервюираните българи считат, че поддържането на цените и разноските на живот е по-голям приоритет от отбраната на свободата и демокрацията. Това демонстрират данните от годишното изследване на Евробарометър на Европейския парламент.

В България едвам 28% от респондентите считат, че отбраната на общите европейски полезности като свободата и демокрацията е приоритет, като дават преимущество на поддържането на цените и разноските за живот (70%).

" Ето за какво понятието " независимост " се постанова да бъде преосмисляно, в това число от сходни срещи със пандизчии " - съгласно Даниел Ненчев, който добавя - " Защото цените на бензина, храната или тока - са директна взаимозависимост от степента на независимост и демократично развиване ".

Според номинирания за Оскар образен актьор Теодор Ушев - " Изкуството е опция за избавление ". Той го предлага и на пандизчиите.

Събитието в пандиза е проведено с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура ", по стратегия " Творчески стипендии ". Свързано е със обществено влияние на изкуствата върху характерна обществена група - лишените от независимост.

Чуйте аудиото!



 Снимка: Национален фонд култура

Последвайте ни в: - - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР