Аз съм много критичен към настоящата , въпреки козметичните промени,

...
Аз съм много критичен към настоящата , въпреки козметичните промени,
Коментари Харесай

Агов: Не може да се прави Конституция от правителство без доверие, този проект е фейлетон

Аз съм доста сериозен към актуалната, макар козметичните промени, които бяха осъществени в нея. Защото тя е Основният закон на фасадната народна власт , сподели пред BTV Асен Агов.
Гласуването за Велико народно събрание, препоръчано 200 души да бъдат избирани с партийна листа, а 200 мажоритарно – това е моделът на , който беше натрапен в цялото постсъветско и посткомунистическо пространство. Това беше и у нас по този начин. И в този момент просто се чудя по какъв начин е допустимо, когато всички са се отказали от тази система, която утвърждава комунистическата власт или скритата комуснистическа управляващи скритата тоталитарна власт, още веднъж да се възражда, възмути се той.
 Данаил Кирилов видя съветската конституция като образец за правата на индивида Данаил Кирилов видя съветската конституция като образец за правата на индивида
Няма по какъв начин не българската прокуратура, българската постсоциалистическа страна, българската преддемократична страна по един или различен нач...
Що се отнася до измененията в Конституцията – там те са нужни, само че не с това държавно управление и не с този план, който е напряко подигран от най-видните адвокати в България, безапелационен беше Агов .

Ще доближат ли депутати на ГЕРБ за привикване на Велико народно събрание? Могат да бъдат купени, тези, които не доближават , тъй като това е маниера на тази втора фаза на посткомуснизъм в ръководството по олигархичен, мафиотски метод. Но дали ще се съгласят да бъдат купени в тази трескава конюнктура , която виждаме по какъв начин основният прокурор провежда конгрес на Българска комунистическа партия с комсомолците, които приказват на него?... Всичко може да се чака.Но… първо, не може да се прави Конституция от държавно управление без доверие и второ не може по този план, който в действителност е фейлетон, разяснява още той.
Смятам, че е напряко безсрамно в този делегитимиран парламен и делегитимирано държавно управление да се върви към толкоз сериозна стъпка като смяна на Основния закон. Основният закон е неподвижен, той е основата. Това е публичният контракт, както се показва конституционалистката Катя Михайлова, възмути се политикът.
 Проф. Минеков: Проектът за нова Конституция ще ни приближи към азиатските диктатури Проф. Минеков: Проектът за нова Конституция ще ни приближи към азиатските диктатури
Трябва да срутим нашата Стена. Стената, издигнала се сред нас, жителите, и нашата страна, която е завладяна от незаконната група на...
Има потребност от смяна . Може и да стане в нормално Народно заседание, само че някои неща не могат. Първо, би трябвало да се реши въпросът каква е формата на държавно ръководство. Второ, да се разслои властта и да се даде втора степен на самоуправление на районите, които са европейски райони в България - 6 или 7, колкото ще бъдат. И най- най-после, да се извади прокуратурата от правосъдната власт , тъй като прокуратурата е моят адокат. Тя пази правата и свободите ни. И в случай че прокурорите се въздействат от фрагментите на съдийския състав, тогава къде отиваме – още веднъж към онази вертикала, която съставлява сега България, уточни Агов.
Според мен, би трябвало да се свика, с цел да разпусне формата на Велико национално заседание. Просто да заседава една седмица и да отстрани тази доста остаряла форма на ръководство. Пречка е, да.Пречка е, тъй като всичко може да се реши по различен път – посредством търсене на единодушие.То се построява обаче в дълъг интервал от време, а не на педал - под натиска на митингите, сподели още той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР