„Аз съм много доволен от работата на двете правителства. В

...
„Аз съм много доволен от работата на двете правителства. В
Коментари Харесай

Радев към Ковачевски: Паралелно с работата по инфраструктурата, не можем да загърбим политическите въпроси

„ Аз съм доста удовлетворен от работата на двете държавни управления. В къси периоди, с огромен размер, в редица значими области, вие работите и за времеви график, коя секторна група, по кое време и какво да свърши. Нека опитаме да внесем същия метод за решаването на отворените политически проблеми. Да изясним най-накрая кои са краткосрочните задания, които би трябвало да решим преди да стартираме договарянията. Надявам се да не отлагаме повече този развой, само че дано създадем по този начин, че да имаме ясни времеви граници за решение на другите въпроси. Трябва да имаме доста по-чести общувания, открит разговор, с цел да напреднем по тези значими тематики. Това сподели президентът Румен Радев на среща със северномакедонския министър-председател Димитър Ковачевски.

България и районен съд Македония могат да бъдат положителни сътрудници в доста основни браншове, удостовери Димитър Ковачевски.

„ Формирахме комисия в региона на европейската интеграция. Договорихме се за нова динамичност на работа, която ще има съответни резултати, които ще са от изгода за жителите на двете страни. Аз имам вяра, че на 1 март може да имаме самолетната линия София-Скопие. Коридор 8 също е част от целите. В региона на образованието е значима размяната на научни познания и опит. Програмата „ Еразъм “. Може да сме образец за това по какъв начин да се развива един район “, сподели Ковачевски.

„ Смятам, че има потенциал да разгадаем тези въпроси. С отворен и откровен разговор може да се стигне до решение. България към този момент 15 години е член на Европейски Съюз, освен да отвори вратата за районен съд Македония, само че и да показа опита”, сподели още министър председателят на Северна Македония.

„ Очаквам новата атмосфера на доверие да помогне за разрешаването на нерешените политически въпроси сред България и районен съд Македония, които попречват нашия разговор и най-много попречват отварянето на вратата, с цел да може РСМ да стартира договаряния за Европейския съюз “, сподели на собствен ред Радев.

Той приветства напъните на двете държавни управления за задълбочаване на двустранните връзки и преговорния развой.

„ Паралелно с работата по секторни въпроси, свързани с развиването на инфраструктурата, земеделието, туризъм, просвета и обучение ние не можем да загърбим тези останали нерешени политически въпроси, тъй като са извънредно значими за сигурността, просперитета освен на България и РСМ, само че и на целия район “, сподели президентът.

Радев се застъпи за правата на македонските българи, заявявайки, че е настъпило време техните права да бъдат вписани в Конституцията на РСМ. Той изиска премахването на езика на омразата и почитание за българското културно минало. Според него, в случай че тези неща станат факт, това ще отвори вратата на РСМ за Европейски Съюз.

„ Тогава България ще бъде страната, на която най-вече ще можете да разчитате за интеграцията на РСМ в Европейски Съюз “, сподели още Радев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/5163742426977298
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР